Skip to main content

Afscheidscadeau voor SOS Kinderdorpen

 

"Zij hebben het harder nodig dan ik" - Mevrouw Breuers

Mevrouw Breuers, 25 jaar werkzaam bij Bureau Jeugdzorg, vroeg als afscheidscadeau niet om een cadeau voor zichzelf, maar om een cadeau voor SOS.

 

Waarom vroeg u een gift voor SOS Kinderdorpen toen u afscheid nam bij uw vorige werkgever?

"Toen ik te kennen had gegeven dat ik ging vertrekken bij Bureau Jeugdzorg moest ik nadenken over een wens voor een afscheidscadeau. Dat is nou eenmaal gebruikelijk. Al snel kwam de gedachte bij me op dat het mooi zou zijn als al dat geld bij elkaar, geschonken zou worden aan een goed doel. Aan mensen die het harder nodig hebben dan ik. Ik vind het belangrijk dat kinderen zoveel mogelijk in gezinsverband met een vaste ouder/verzorger opgroeien. Mijn jarenlange ervaring in de kinderbescherming heeft mij nog meer in die overtuiging gesterkt. En dat vind ik zo mooi aan SOS Kinderdorpen. Kinderen in een gezinsverband laten opgroeien met een moeder die er altijd voor hen is."

Hoe reageerden uw collega's?

"Hier en daar hoorde ik reacties van mijn collega's, dat ze dit idee echt bij mij vonden passen. En bij het tellen van het ingezamelde geld kon ik helemaal opmaken dat mijn collega's het een zeer goed idee vonden. Ze hebben royaal gedoneerd!"

Wat vond u van 'het feestpakket' dat u van ons hebt ontvangen? Zoals de collectebox, de flyers en de cheque?

"De communicatiemiddelen vond ik verrassend en prima. Ik heb expres geen bankrekening opgegeven maar gevraagd te doneren in de collectebox, want ik wilde niet van iedereen weten welk bedrag hij/zij had gedoneerd. Dat kan voor hen zelf ook een belemmering zijn. Ik heb de flyers en de collectebox op de tafels gezet, dat zag er erg vrolijk uit!"

Heb je nog tips voor mensen die ook een cadeau voor SOS willen vragen?

"Ja. Geef in de uitnodiging duidelijk aan dat je zelf geen cadeaus wilt, maar dat je een giftverzoek doet voor SOS Kinderdorpen. Mijn man had een mooie uitnodiging gemaakt, waarbij hij ook teksten uit de folder van SOS Kinderdorpen had gebruikt. Zo was het ook duidelijk dat ik geen cadeaus voor mezelf wilde, maar voor SOS. In mijn praatje aan het eind van de avond heb ik mijn collega's ook hartelijk bedankt namens SOS Kinderorpen."

Heeft u nog suggesties of tips over hoe wij onze service met betrekking tot dit onderwerp kunnen verbeteren?

"Nee, geen suggesties. Ik vond de service prima. Een prettige reactie aan de telefoon en het materiaal ontving ik een dag na mijn aanvraag. Ik zou dit iedereen wel aan willen raden!"

Ja, ik wil ook het SOS feestpakket bestellen