Skip to main content

Zegeningen voor de familie

Tadele Ferede en zijn vrouw, Bogalech Bosen, wilden altijd al ouders worden. Omdat dat niet lukte, besloot het echtpaar een pleegkind te adopteren. 

Ethiopia_FSP_Jimma_Jakob-Fuhr_05_940x334.jpg

Zegeningen voor de familie

Het Ethiopische echtpaar registreerde zich bij het bureau voor kinderwelzijn en kwamen zo in contact met de welzijnwerkers van SOS Kinderdorpen in Jimma. Zij screenden het echtpaar zorgvuldig en besloten dat het echtpaar geschikt was om te adoperen. Vervolgens werden zij voorbereid op de volgende stap, de adoptie. Niet lang daarna kregen ze bericht dat een moeder een baby had achtergelaten in een lokaal ziekenhuis. Tadele: "Wat waren wij blij met de komst van onze zoon. We noemden hem Zalelem, wat 'zegeningen voor de familie' betekent".

Steun door SOS

Het gezin wordt voortdurend gesteund door SOS Kinderdorpen. Zo krijgen zij opvoedles en ontvangen zij een uitkering die zij mogen gebruiken voor eten en gezondheidszorg. Een SOS hulpverlener en een SOS tante komen regelmatig op bezoek om het gezin te begeleiden. Tadele zegt dat deze bezoeken hem en zijn vrouw hebben geholpen Zelalem, nu drie jaar oud, goed op te voeden. "De SOS tante deelt haar kennis over hoe voor een kind te zorgen en hem gezond te houden. Haar lessen nemen we uiteraard ter harte. Ik wil mijn zoon alles geven wat hij nodig heeft."

Opvoeden tot een goed opgeleid persoon 

Achter Tadele hangt aan de muur van de woonkamer een poster met het Engelse alfabet. Tadele: "Ik wil hem opvoeden tot een goed opgeleid persoon die zijn gezin kan ondersteunen en een rol voor zijn land kan spelen. Verder wil ik dat het hem niet ontbreekt aan veiligheid, liefde en aandacht . Als ik mijn zoon zie, ben ik zo blij. Als ik thuiskom van mijn werk als tuinman en hij begroet mij, heb ik het gevoel dat ik een vader ben en dat maakt me heel gelukkig."

Lees meer kindverhalen zoals die van Zelalem