Skip to main content

Kenia

Kenia

 

Kenia.jpg

 

De situatie in Kenia

Ondanks de economische groei, is er nog altijd sprake van veel armoede in Kenia. Van de 44 miljoen inwoners, leeft 11 miljoen onder de armoedegrens. Het land heeft zwaar te leiden onder de HIV/aidsepidemie: 15% van de bevolking is besmet met aids en ruim 1 miljoen kinderen heeft hierdoor de zorg van hun ouders verloren. Er zijn onvoldoende sociale voorzieningen of onderwijs om een eind te maken aan de problematiek. Ook zijn er veel overstromingen en lange periodes van extreme droogte en is de politieke situatie in het land uiterst onstabiel.

Meru ligt in één van de meest dichtstbevolkte gebieden van Kenia, vlak boven Nairobi aan de voet van Mount Kenia. De Kisumu regio in het westen van Kenia staat bekend als een van de armste gebieden van het land. Er zijn vijf kinderdorpen in het land, waarvan er twee worden gesteund door SOS Kinderdorpen Nederland.

Kinderdorp Kisumu

Kinderdorp Meru

 

Familieversterkende programma's

We werken met lokale organisaties om families die het risico lopen uiteen te vallen, te steunen bij de zorg en bescherming van hun kinderen. Voor elke familie wordt een persoonlijk en haalbaar ontwikkelplan opgesteld om zo duurzame verandering mogelijk te maken.

Werkgelegenheidsprogramma's

Om jongeren aan een baan te helpen, is het werkgelegenheidsprogramma Next Economy gestart. Hiermee willen we jongeren trainen op het gebied van werkgelegenheid, entrepreneurschap en het halen van de juiste kwalificaties voor het vinden van een baan. Maar ook ondersteunen we start-ups om een groei door te maken zodat ze interessant worden voor een investeerder.


Lees hier meer over The Next Economy

 

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png