Skip to main content

KAAPVERDIË

Kaapverdië

 

Ja, ik doneer

De situatie in Kaapverdië

Kaart Kaapverdië.jpg

Kaapverdië is een eilandengroep die midden in de Atlantische Oceaan ligt, op zo'n 570 km uit de kust van Senegal. De meeste mensen kennen Kaapverdië van de stranden en de 'all inclusive' vakanties. Maar de eilandengroep heeft ook een ander gezicht. Grote armoede, gebroken gezinnen, verwaarlozing en kinderarbeid is er aan de orde van de dag. Veel kinderen stoppen met school en leven op straat. Zo staat niet alleen hun kindertijd, maar ook hun toekomst op het spel.
Economisch gezien wordt in Kaapverdië het meeste geld verdiend in de toerisme industrie. Maar niet elke eilandbewoner profiteert van deze economie. Het gemiddelde salaris op Kaapverdië is voor veel gezinnen niet voldoende om te kunnen voorzien in hun onderhoud. Door klimatologische omstandigheden is de bevolking steeds vaker genoodzaakt om hun eerste levensbehoefte te importeren van het vaste land waardoor de kosten van levensonderhoud toenemen. 

SOS Kinderdorpen al decennialang actief

SOS Kinderdorpen is sinds 1984 werkzaam op Kaapverdië. Er zijn op het grootste eiland Santiago twee kinderdorpen: in Assomada en in São Domingos. Hier groeien kinderen op die de zorg van hun ouders zijn verloren of van wie de ouders niet in staat zijn om voor hen te zorgen. In een SOS familie vinden ze een veilig thuis onder de liefdevolle vleugels van een SOS moeder. Op deze locaties hebben we ook jongerenhuizen waar kinderen de laatste stap naar zelfstandigheid zetten. Voor de SOS kinderen en kinderen uit de gemeenschap staan bij beide kinderdorpen ook SOS kleuterscholen.

Help je mee? Maak het verschil voor kinderen in Kaapverdië! 

Ja, ik help mee!