Kom als kind in actie!

Hallo, je bent nu op de kidspagina van SOS Kinderdorpen. Een pagina die je in beweging zet om iets te organiseren, iets te gaan doen, of iets leuks te bezoeken!

Wat minder leuk is, is dat er helaas nog heel veel kinderen in de wereld zijn die het moeten opgroeien zonder een ouders of familie. Laat staan dat zij leuke dingen kunnen doen. SOS Kinderdorpen zet zich in voor die kinderen die het moeten doen zonder liefdevol thuis. Maar wij kunnen dit niet alleen. Jullie kunnen SOS Kinderdorpen helpen. Kom in actie samen met je school of klas of vertel je klasgenoten over SOS Kinderdorpen. Maar je kunt ook actief mee te denken in het theater over het beter maken van de wereld. Genoeg dingen te doen dus. Hieronder een aantal tips om je in ieder geval nooit meer te vervelen!  

Start een actie

Er zijn heel veel acties te verzinnen; je kunt bijvoorbeeld cup cakes bakken die je verkoopt bij jou in de wijk of op de voetbalclub, of je organiseert een veiling waarbij je zelf mooie ‘kunst’ knutselt en veilt. Ideeën genoeg! Bekijk onze actiepagina voor meer ideeën om geld in te zamelen en kom in actie. 

Ja, ik start een actie

SOS kinderen hand in hand illustratie

Doe iets samen

Samen met je familie of vrienden, leuke dingen doen is gezelliger dan in je eentje, toch? Hier vind je tips om samen te doen, te lachen en te spelen. Hiermee maken jullie echt tijd voor elkaar. En dat is belangrijk. Want je kunt er niet genoeg bij stilstaan hoe fijn het is om familie en vrienden te hebben. Veel plezier!  

Doe samen iets leuks

Spreekbeurt over SOS

Vind jij familie ook zo belangrijk en vind jij ook dat elk kind een liefdevolle familie hoort te hebben? Schrijf je werkstuk of houd je spreekbeurt dan over SOS Kinderdorpen. Dankzij jouw inzet worden er steeds meer mensen bekent met ons werk en kunnen er steeds meer kinderen worden geholpen. 

Meer over jouw spreekbeurt

 


 Ga naar het theater

Naar het theater gaan is leuk. Tegenwoordig zijn er heel veel theatervoorstellingen speciaal voor kinderen. Een vette aanrader is de voorstelling van tv presentator Jochem van Gelder die met 'Het Genootschap van Wereldbetermaker' in het theater staat. De voorstelling is voor kinderen van 6 tot 12 jaar en van ieder verkocht kaartje gaat er 1 euro naar SOS Kinderdorpen. 

Ga naar Wereldbetermakers

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS kids pagePrefix= breadCrumb=Help mee / SOS kids mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */