Skip to main content
Mevrouw Kuiper laat na aan SOS Kinderdorpen

NALATENSCHAP MEVROUW KUIPER

"Ik wil ook na mijn dood bijdragen aan de toekomst van kinderen"

"Ik was de oudste van zes kinderen en moest vaak op de kleintjes passen. Eigenlijk was ik ervoor in de wieg gelegd om moeder te worden. Leren kon ik goed, toch haalden mijn ouders me op mijn dertiende van school. Terugkijkend op mijn leven had ik graag gestudeerd en carrière gemaakt."

Na de oorlog ontmoette mevrouw Kuiper haar man. Het echtpaar wilde graag een gezin stichten, maar is helaas kinderloos gebleven. "Dat was een moeilijke tijd. Gelukkig heb ik een sterke familieband en kwamen er vaak neefjes en nichtjes bij ons logeren."

"Mijn nichten en neven hebben het goed. Als ik mijn kleine kapitaal onder hen verdeel, wordt het te veel versnipperd. Zeker omdat zij ook nog erfbelasting moeten betalen, dan gaat er nog zoveel af. Daarom hebben wij indertijd SOS Kinderdorpen als erfgenaam opgenomen in ons testament."

Ja, stuur mij de brochure


Foto: Ruud Pos
 

 

Met mevrouw Kuiper naar Oeganda in Afrika

Wij namen mevrouw Kuiper via de virtuele realiteit mee naar Afrika. Via een Virtual Reality bril zag zij met eigen ogen hoe vele kinderen daar moeten leven zonder de liefde en veiligheid van een familie. Vervolgens zag zij hoe SOS Kinderdorpen een einde aan deze schrijnend situatie maakt door deze kinderen op te nemen in de liefde en veiligheid van een SOS familie. Een omgeving waar ze weer kind kunnen zijn met perspectief op een toekomst.

 

“Kinderen zijn de toekomst. Ik vind het belangrijk dat kinderen waar dan ook ter wereld de kans moeten krijgen om in een liefdevolle familie op te groeien tot zelfstandige mensen die volwaardig meedoen in de maatschappij. Het geeft me een goed gevoel dat ik daar aan kan bijdragen. Ook na mijn dood.” mevrouw Kuiper

Geen kind mag alleen opgroeien

Om ervoor te zorgen dat haar wens, ook als zij er niet meer is, wordt uitgevoerd, heeft mevrouw Kuiper SOS Kinderdorpen opgenomen in haar testament. De steun van mevrouw Kuiper gaat naar onze programma’s die het mogelijk maken kwetsbare kinderen te laten opgroeien in een liefdevolle familie en een veilige omgeving.
 

nalatenschapsbrochure-soskinderdorpen.jpg

Wist u dat...

  • SOS Kinderdorpen als goed doel is vrijgesteld van erfbelasting. Gelden die aan ons worden nagelaten, komen dus geheel ten goede aan ons werk.
  • We jaarlijks één op de vijf SOS kinderen een liefdevol thuis kunnen geven dankzij de nalantenschappen van Nederlandse donateurs.

Lees meer hierover in onze brochure "Een liefdevol thuis voor ieder kind, Iets mooiers kunt u niet nalaten"

Persoonlijk contact over nalaten aan SOS Kinderdorpen

Heeft u vragen over het opnemen van SOS Kinderdorpen in uw testament? Ik nodig u van harte uit om contact met mij op te nemen voor advies of een persoonlijk gesprek.

Elke schenking, klein of groot, is van onschatbare waarde voor een beter leven van kinderen. Ieder jaar kunnen we door de inkomsten uit nalatenschappen duizenden kinderen een liefdevolle familie geven.

Heeft u SOS Kinderdorpen opgenomen in uw testament, dan vinden we het fijn om u te leren kennen en om te weten of u persoonlijke wensen heeft waar wij rekening mee kunnen houden.

Ja, neem contact met mij op

Elsbeth-Takkenberg sos kinderdorpen.png

Elsbeth Takkenberg
relatiebeheerder
bijzondere giften
T: 020- 303 25 43
E: elsbeth@soskinderdorpen.nl