Nalatenschap Fam. Molenhuis

‘We laten na aan kinderen die het hard nodig hebben’

Tijdens een vakantie in Kaapverdië bezocht het echtpaar Imke en Henk Molenhuis een SOS kinderdorp op het eiland São Tiago.

Onvergetelijk
"We zagen dat er erg goed werk werd verricht. De kinderen kregen eten, een thuis en ze werden ook opgeleid voor een praktische baan in de maatschappij. De tevredenheid en de blijdschap die de kinderen uitstraalden waren prachtig en voor ons onvergetelijk."

Dol op kinderen
“In 1975 ontmoetten mijn man en ik elkaar tijdens het druivenplukken in Frankrijk.
 Ik was schooljuf en dol op kinderen, maar toch wilden we zelf geen kindere n. We besloten dat we steun wilden geven aan kinderen die al geboren waren."

Testament aangepast
"Het werk van SOS vonden we zo aangrijpend, dat we snel na die reis ons testament hebben aangepast. We willen dat SOS kinderen de helft van onze erfenis krijgen om een betere toekomst voor zichzelf te creëeren.. We hebben geen specifieke wens voor een bepaald land of kinderdorp, het belangrijkste is dat het straks terechtkomt bij kinderen die het nodig hebben. Want er is te veel armoede op de wereld. We hebben in de praktijk gezien dat SOS kwetsbare kinderen helpt om een betere toekomst voor zichzelf te creëren. 


Wist u dat...

  • SOS Kinderdorpen als goed doel is vrijgesteld van erfbelasting. Gelden die aan ons worden nagelaten, komen dus geheel ten goede aan ons werk.
  • We jaarlijks één op de vijf SOS kinderen een liefdevol thuis kunnen geven dankzij de nalantenschappen van Nederlandse donateurs.
Lees meer hierover in onze brochure "Een liefdevol thuis voor ieder kind, Iets mooiers kunt u niet nalaten"

We helpen u graag op weg

Heeft u vragen of overweegt u om SOS Kinderdorpen op te nemen in uw testament? We helpen u graag met persoonlijk advies, bij het opstellen van uw testament of het vinden van een notaris bij u in de buurt. Neem voor persoonlijk advies of antwoord op uw vragen contact op met:

Elsbeth Takkenberg

relatiebeheerder bijzondere giften
T: 020- 303 25 43
E: elsbeth@soskinderdorpen.nl

“Elke nalatenschap, klein of groot, is van onschatbare waarde voor een beter leven van kinderen. In 2014 hebben we mede door de inkomsten uit nalatenschappen 79.000 SOS kinderen een liefdevol thuis in een SOS familie kunnen geven. Elke keer weer zijn we ontzettend dankbaar als mensen ons werk op deze bijzondere manier steunen."

Heeft u SOS Kinderdorpen opgenomen in uw testament, dan vinden we het fijn om u te leren kennen en om te weten of u persoonlijke wensen heeft waar wij rekening mee kunnen houden. Als u dit met ons wilt delen, dan kunt u ook contact opnemen met Elsbeth.

Ja, ik wil meer informatie

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Nalatenschap Fam. Molenhuis pagePrefix= breadCrumb=Help mee / Nalaten aan SOS Kinderdorpen / Nalatenschap Fam. Molenhuis mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */