Skip to main content

NALATEN AAN SOS KINDERDORPEN

Een liefdevol thuis voor ieder kind: Iets mooiers kunt u niet nalaten

Wilt u, na familie en vrienden, een gift nalaten aan SOS Kinderdorpen? Dit waarderen wij enorm. Wij zorgen ervoor dat uw nalatenschap goed terecht komt. SOS Kinderdorpen hoeft als goed doel geen belasting te betalen over uw schenking. Dus of het nu om een groot of een klein bedrag gaat, uw totale gift komt ten goede aan de kinderen.

Goed doel in uw testament

Met uw hulp geven we kinderen die geen familie meer hebben en kinderen die niet meer bij hun eigen familie kunnen wonen een nieuwe familie in een SOS kinderdorp. In de omgeving van het kinderdorp steunen we kwetsbare families om te voorkomen dat kinderen in de steek worden gelaten. Alle kinderen krijgen liefde, aandacht, zorg en onderwijs. U kunt hier op een bijzondere manier aan bijdragen door SOS Kinderdorpen als goed doel op te nemen in uw testament.

Als u kinderen een familie geeft, dan is het effect hiervan groot en het reikt nog generaties verder. Een kind dat opgroeit in een liefdevolle familie, gaat vaker naar school, heeft meer kans op een goede baan en geeft deze kansen later ook door aan zijn of haar eigen kinderen. Kortom: wat een kind leert, geeft een kind door.

Wist u dat...

  • SOS Kinderdorpen als goed doel is vrijgesteld van erfbelasting. Gelden die aan ons worden nagelaten, komen dus geheel ten goede aan ons werk.
  • We jaarlijks één op de vijf SOS kinderen een liefdevol thuis kunnen geven dankzij de nalatenschappen van Nederlandse donateurs.

Brochure over nalaten aan SOS Kinderdorpen

Wilt u meer weten over het opnemen van SOS in uw testament? Vraag onze brochure "Een liefdevol thuis voor ieder kind, iets mooiers kunt u niet nalaten" aan.

SOS Kinderdorpen benoemd in uw testament

De volgende gegevens kunt u meenemen naar uw notaris: Stichting Nederlandse Vrienden der SOS Kinderdorpen, gevestigd te Amsterdam, Maassluisstraat 2 (1062 GD), ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41197577. Rekeningnummer: NL40INGB0000234234

Lisette Fentener 2.0 252px.png

Lisette Fentener van Vlissingen
relatiebeheerder
bijzondere giften
T: 020- 303 25 43
E: lisette@soskinderdorpen.nl

Persoonlijk contact over nalaten aan SOS Kinderdorpen

Heeft u vragen over het opnemen van SOS Kinderdorpen in uw testament? Ik nodig u van harte uit om contact met mij op te nemen voor advies of een persoonlijk gesprek.

Elke schenking, klein of groot, is van onschatbare waarde voor een beter leven van kinderen. Ieder jaar kunnen we door de inkomsten uit nalatenschappen duizenden kinderen een liefdevolle familie geven.

Heeft u SOS Kinderdorpen opgenomen in uw testament, dan vinden we het fijn om u te leren kennen en om te weten of u persoonlijke wensen heeft waar wij rekening mee kunnen houden.

Ja, neem contact met mij op

Afwikkeling nalatenschappen

Annette Timmermans verzorgt de afwikkeling van nalatenschappen aan SOS Kinderdorpen. "Ik houd me voornamelijk bezig met de (controle op de) afwikkeling van de nalatenschappen waarin SOS Kinderdorpen als erfgenaam of legataris gerechtigd is. Het is een ontzettend bijzondere en persoonlijke manier van schenken. We zijn dan ook zeer dankbaar voor het feit dat mensen SOS Kinderdorpen in hun testament benoemen.

Ik zie het als mijn belangrijkste taak dat de nalatenschap volgens de wens van de donateur wordt afgewikkeld. Mede met de inkomsten uit nalatenschappen kan SOS Kinderdorpen kinderen die het zó nodig hebben helpen en er voor zorgen dat zij in een liefdevolle omgeving kunnen opgroeien. Want familie moet de basis zijn voor ieder kind zoals familie ook mijn basis was en familie mijn basis is."

annette-timmermans-sos-kinderdorpen.png

Annette Timmermans
medewerker nalatenschappen en contracten
T: 020-5121669
E: annette@soskinderdorpen.nl 

Nalaten aan SOS Kinderdorpen via Nu Testament

Regel uw nalatenschap eenvoudig online

SOS Kinderdorpen werkt samen met NuNotariaat. Daar regelt u makkelijk, voordelig (vanaf € 195) en in uw eigen tempo een testament waarin u ons als begunstigde kunt opnemen. Ontdek hoe het werkt op www.nunotariaat.nl.

Zij namen SOS op in hun testament

https://www.soskinderdorpen.nl/help-mee/nalaten-aan-sos-kinderdorpen/nalatenschap-mieke-vlaar

Toen Mieke Vlaar ernstig ziek werd, was ze heel duidelijk in haar wens om haar woning aan SOS Kinderdorpen na te laten. Vlak voor haar dood liet Mieke een testament opmaken. Haar broer Paul vertelt.

https://www.soskinderdorpen.nl/help-mee/nalaten-aan-sos-kinderdorpen/nalatenschap-familie-molenhuis

"We laten na aan kinderen die het hard nodig hebben" - Familie Molenhuis

Mevrouw Meyer Praxmarer SOS Kinderdorpen.png

Onze geschiedenis

In 1965 zette mevrouw Meyer-Praxmarer de Nederlandse tak van SOS Kinderdorpen op. Mevrouw Meyer overleed in 2013 op 91-jarige leeftijd en heeft zich al die jaren, geheel belangeloos en met heel haar hart ingezet voor de SOS kinderen. 

“Ik heb ervoor gestreden dat kinderen opvang en onderwijs kregen. Want alle kinderen in nood vind ik even lief. In mijn ogen moet ieder mens doen wat hij kan en zijn talenten gebruiken.” Yvonne Meyer-Praxmarer