Nalaten aan SOS Kinderdorpen

Een liefdevol thuis voor ieder kind: Iets mooiers kunt u niet nalaten

Wilt u, na familie en vrienden, een gift nalaten aan SOS Kinderdorpen? Dit waarderen wij enorm. Wij zorgen ervoor dat uw nalatenschap goed terecht komt. SOS Kinderdorpen hoeft als goed doel geen belasting te betalen over uw schenking. Dus of het nu om een groot of een klein bedrag gaat, uw totale gift komt ten goede aan de kinderen.

Goed doel in uw testament

Met uw hulp geven we kinderen die geen familie meer hebben en kinderen die niet meer bij hun eigen familie kunnen wonen een nieuwe familie in een SOS kinderdorp. In de omgeving van het kinderdorp steunen we kwetsbare families om te voorkomen dat kinderen in de steek worden gelaten. Alle kinderen krijgen liefde, aandacht, zorg en onderwijs. U kunt hier op een bijzondere manier aan bijdragen door SOS Kinderdorpen als goed doel op te nemen in uw testament.

Als u kinderen een familie geeft, dan is het effect hiervan groot en het reikt nog generaties verder. Een kind dat opgroeit in een liefdevolle familie, gaat vaker naar school, heeft meer kans op een goede baan en geeft deze kansen later ook door aan zijn of haar eigen kinderen. Kortom: wat een kind leert, geeft een kind door. 


Wist u dat...

  • SOS Kinderdorpen als goed doel is vrijgesteld van erfbelasting? Gelden die aan ons worden nagelaten, komen dus geheel ten goede aan ons werk.
  • We jaarlijks één op de vijf SOS kinderen een liefdevol thuis kunnen geven dankzij de schenkingen uit nalatenschappen van Nederlandse donateurs?

Brochure over nalaten aan SOS Kinderdorpen

Wilt u meer weten over het opnemen van SOS in uw testament? Vraag onze brochure aan.

 

Zij namen SOS Kinderdorpen
op in hun testament


“Voor de SOS moeders heb ik veel bewondering”

Lees haar verhaal

“Onze zus Mieke had dit prachtig gevonden.”

Lees hun verhaal“Na ons bezoek aan het kinderdorp namen we SOS op in ons testament.”

Lees hun verhaal

Elsbeth Takkenberg

Elsbeth Takkenberg
relatiebeheerder
bijzondere giften
T: 020- 303 25 43

E: elsbeth@soskinderdorpen.nl

 

Persoonlijk contact

Heeft u vragen over het opnemen van SOS Kinderdorpen in uw testament? Ik nodig u van harte uit om contact met mij op te nemen voor advies of een persoonlijk gesprek.

Elke schenking, klein of groot, is van onschatbare waarde voor een beter leven van kinderen. Ieder jaar kunnen we door de inkomsten uit nalatenschappen duizenden kinderen een liefdevolle familie geven.

Heeft u SOS Kinderdorpen opgenomen in uw testament, dan vinden we het fijn om u te leren kennen en om te weten of u persoonlijke wensen heeft waar wij rekening mee kunnen houden.

Ja, neem contact met mij opAfwikkeling nalatenschappen

Annette Timmermans verzorgt de afwikkeling van nalatenschappen aan SOS Kinderdorpen. "Ik houd me voornamelijk bezig met de (controle op de) afwikkeling van de nalatenschappen waarin SOS Kinderdorpen als erfgenaam of legataris gerechtigd is. Het is een ontzettend bijzondere en persoonlijke manier van schenken. We zijn dan ook zeer dankbaar voor het feit dat mensen SOS Kinderdorpen in hun testament benoemen.

Ik zie het als mijn belangrijkste taak dat de nalatenschap volgens de wens van de donateur wordt afgewikkeld. Mede met de inkomsten uit nalatenschappen kan SOS Kinderdorpen kinderen die het zó nodig hebben helpen en er voor zorgen dat zij in een liefdevolle omgeving kunnen opgroeien. Want familie moet de basis zijn voor ieder kind zoals familie ook mijn basis was en familie mijn basis is."


Annette Timmermans

Annette Timmermans
medewerker nalatenschappen en contracten
T: 020-5121669

E: annette@soskinderdorpen.nl 

Gegevens voor uw notaris:
Stichting Nederlandse Vrienden der SOS Kinderdorpen, gevestigd te Amsterdam, Maassluistraat 2 (1062 GD), ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 41197577, Rekeningnummer: NL40INGB0000234234.


 

logo NutestamentRegel uw nalatenschap eenvoudig online

SOS Kinderdorpen werkt samen met NuTestament. Daar regelt u makkelijk, voordelig en in uw eigen tempo een testament waarin u ons als begunstigde kunt opnemen. Ontdek hoe het werkt op www.nutestament.nl.

 

Zij bewijzen dat familieliefde werkt!

Ana (37 jaar)

"Ik geef mijn eigen opvoeding nu door."

Boukari

Misyati (36 jaar)

"Ik gun iedereen het geluk waarmee ik ben opgegroeid!"

Busi
Marcelo (33 jaar)

"Mijn jeugd in het kinderdorp is één van de mooiste tijden uit mijn leven”


Janet (30 jaar)

"Ik ben mijn SOS moeder dankbaar voor wie ik nu ben."

Onze geschiedenis

In 1965 zette mevrouw Meyer-Praxmarer de Nederlandse tak van SOS Kinderdorpen op. Mevrouw Meyer overleed in 2013 op 91-jarige leeftijd en heeft zich al die jaren, geheel belangeloos en met heel haar hart ingezet voor de SOS kinderen. 

“Ik heb ervoor gestreden dat kinderen opvang en onderwijs kregen. Want alle kinderen in nood vind ik even lief. In mijn ogen moet ieder mens doen wat hij kan en zijn talenten gebruiken.” Yvonne Meyer-Praxmarer

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Nalaten aan SOS Kinderdorpen pagePrefix= breadCrumb=Help mee / Nalaten aan SOS Kinderdorpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */