Lespakket basisscholen

Om kinderen op de basisschool kennis te laten maken met ons werk én tegelijkertijd iets te leren over de wereld om hen heen, hebben we een lespakket ontwikkeld voor basisscholen: 'Samen ben je niet alleen'.

Met dit interactieve lespakket leren kinderen spelenderwijs te kijken naar zichzelf, hun omgeving en het leven aan de andere kant van de wereld. Ze bekijken filmpjes, doen oefeningen en spelletjes aan de hand van bepaalde thema’s. Zo worden de leerlingen bewuster van elkaar en de wereld om hen heen. Een verrijking, want wat een kind leert, geeft een kind door. Vraag het lespakket voor basisscholen hier aan.

Lespakket SOS Kinderdorpen voor basisscholen

  • Het lespakket is geschikt voor de groepen 1 t/m 8 van de basisschool.
  • Het lespakket bestaat uit 5 thema's die betrekking hebben op kinderen overal ter wereld en die centraal staan in ons werk: Familie, Vertrouwen, Wereld, Liefde en Samen.
  • Het lespakket past hiermee binnen het leergebied 'Oriëntatie op jezelf en de wereld' en bevat onderdelen uit 'Nederlandse taal', 'Kunstzinnige oriëntatie' en 'Bewegingsonderwijs'.
  • Het is als geheel te gebruiken, maar de thema’s en opdrachten kunnen ook los gebruikt worden. Bijvoorbeeld ter aansluiting op thema- of feestdagen, of speciale evenementen.
  • Bekijk hier de themales 'Familie', om een indruk te krijgen van het lespakket.

Persoonlijk contact

Denk je dat je met een van deze acties jouw leerlingen kunt inspireren, bewust maken van de wereld om zich heen of lijkt het je gewoon leuk en leerzaam? Neem dan contact op met het Serviceteam via 020-3032500 of via scholen@soskinderdorpen.nl. Zij staan ook voor je klaar om vrijblijvend van gedachten te wisselen over een samenwerking op maat met jouw klas/school.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Lespakket basisscholen pagePrefix= breadCrumb=Help mee / Kom in actie / Voor scholen / Lespakket basisscholen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */