Skip to main content

Bijzondere giftgevers aan het woord

Harry Roels besloot in 2012 om de bouw van het nieuwe kinderdorp in Thai Binh in Vietnam voor een groot deel te financieren.

"Ik wil mijn geluk delen met mensen die minder goed bedeeld zijn. SOS Kinderdorpen ken ik al heel lang. De familiegerichte aanpak sprak me altijd al aan. Een SOS kinderdorp is meer dan een paar gebouwen. Het is een plek waar vele generaties kinderen die er alleen voor staan een echt familiegevoel krijgen. Met name de specifieke rol van SOS moeders spreekt mij erg aan: zij creƫren een echt thuis voor kinderen. Dat zag ik ook toen ik in 2012 een bestaand kinderdorp in Vietnam bezocht."

Harry Roels in Vietnam

Vertrouwen

"De keuze voor SOS Kinderdorpen is niet over een nacht ijs gegaan. Samen met mijn vrouw en dochters heb ik onderzoek gedaan naar de resultaten van verschillende grote organisaties. SOS Kinderdorpen kwam daar het beste uit. Na verschillende gesprekken met medewerkers van SOS heb ik met de toenmalig directeur, Margot, een bezoek gebracht aan Vietnam. De ontmoeting met de Vietnamese SOS families en medewerkers bevestigde voor mij hoe belangrijk het werk van SOS Kinderdorpen is."

"Mijn droom om kinderen te helpen, is bij SOS in goede handen." 

Harry Roels

Droom

"Ik heb het geluk gehad dat ik mijn succesvolle beroepsleven meer heb kunnen verdienen dan mijn gezin en ik nodig hebben. Dat geluk wil ik delen met mensen die minder goed bedeeld zijn. Ook voor mijzelf is familie belangrijk. Het is een ankerpunt in deze jachtige familie. Ik hoop dat het nieuwe kinderdorp Thai Binh een plek wordt waar kinderen kunnen opgroeien tot gelukkige volwassenen, een plek van leren, liefde en compassie waarvan het effect voelbaar is in de plaatselijke maatschappij daaromheen. Het is altijd mijn droom geweest om zoiets financieel mogelijk te maken en ik ben ervan overtuigd dat mijn droom bij SOS Kinderdorpen in goede handen is."