Skip to main content

GEDEELD GEVEN

Gedeeld Geven* is zeer interessant als u tenminste 55 jaar of ouder bent en voornemens om een groot bedrag te schenken. Door een fiscale constructie kunt u met Gedeeld Geven op een aantrekkelijke manier schenken en levenslang rendement ontvangen. Vanaf 250.000 euro kunt u via Gedeeld Geven ons werk steunen.

Aantrekkelijke manier van schenken
Als u een grote donatie doet, wilt u dat op een fiscaal aantrekkelijke manier doen. Fiscalist Ineke Koele richtte samen met tien gerenommeerde goede doelen - waaronder SOS Kinderdorpen - de stichting Gedeeld Geven op.

"Gedeeld Geven is een nieuwe manier van schenken aan goede doelen. Deze nieuwe manier van schenken is geïnspireerd op het in Amerika al vele jaren populaire "planned giving". U steunt hiermee SOS Kinderdorpen op een heel slimme en fiscaal aantrekkelijke manier." - Ineke Koele

Gedeeld geven aan SOS Kinderdorpen

*Gedeeld Geven is ontwikkeld door Stichting Gedeeld Geven in samenwerking met SOS Kinderendorpen en negen andere gerenommeerde goede doelen. Er zijn nauwkeurige afspraken gemaakt met de Belastingdienst in 2011 over de werkwijze en de fiscale voordelen verbonden aan Gedeeld Geven.

De voordelen van Gedeeld Geven

  • U behoudt levenslang de beschikking over het afgesproken vaste rendement over uw Gedeelde Gift. Dit rendement wordt vastgesteld bij de schenking en bedraagt minimaal 3 procent.

  • U loopt geen beleggingsrisico ten aanzien van het voorbehouden rendement.

  • U bespaart op verschillende wijzen op uw inkomstenbelasting. Afhankelijk van uw inkomenspositie en leeftijd, krijgt u een substantieel deel van uw Gedeelde Gift retour van de fiscus over een periode van tenminste 5 jaar. Daarnaast bespaart u levenslang jaarlijks 1,2 procent belastingheffing in box 3 over de waarde van uw schenking.

voordelen van gedeeld geven sos kinderdorpen.png

Kortom de combinatie van een voorbehouden rendement en de fiscale voordelen creëren voor u een levenslang hoog rendement, waarbij u bovendien geen beleggingsrisico loopt.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer informatie? Ga naar www.gedeeldgeven.nl of neem contact met ons op. Wij adviseren en beantwoorden uw vragen graag.

Lisette Fentener 2.0 252px.png

Lisette Fentener van Vlissingen

Relatiebeheerder bijzondere giften
E lisette@soskinderdorpen.nl
T 020-3032543

Rekeningnummer SOS Kinderdorpen

IBAN: NL90INGB0000002280
BIC: INGBNL2A
RSIN/fiscaal nummer: 002839684