Doneren met Belastingvoordeel

Giften aan een goed doel met ANBI keurmerk kunt u aftrekken in uw belastingaangifte inkomensbelasting. Hoeveel dit is, is afhankelijk van het soort gift dat u doet: een periodieke gift of eenmalig. Op de website van de Belastingdienst kunt u meer lezen over deze giften.

munten illustratie

Giften aan SOS Kinderdorpen zijn aftrekbaar

SOS Kinderdorpen heeft het ANBI keurmerk. Giften aan ons kunt u aftrekken van uw aangifte inkomstenbelasting. Om optimaal te profiteren van dit belastingvoordeel, kunt u gebruik maken van een schenkingsovereenkomst. Hiermee is namelijk uw hele schenking belasting aftrekbaar. Het enige dat u hiervoor hoeft te doen is dit formulier in te vullen en terug te sturen. 

In een schenkingsovereenkomst legt u vast dat u periodiek een zelfde bedrag aan SOS Kinderdorpen schenkt, voor minimaal vijf jaar. Het voordeel van een zo vastgelegde periodieke gift is dat er geen minimum drempel van 1% geldt en er ook geen maximum is gesteld aan de aftrekbaarheid van deze gift. De gift is dus totaal aftrekbaar, wat al snel betekent dat de fiscus 40% of zelfs 52% van de gift aan u ‘terugbetaalt’. Bereken makkelijk uw eigen voordeel via de volgende link:
Bereken hier direct uw voordeel
 

Kosteloos schenkingsovereenkomst opstellen

Voor kinderen die zonder familie moeten opgroeien maakt iedere euro een groot verschil. Daarom kunt u op het formulier kiezen of en hoe u uw belastingvoordeel wilt gebruiken om hen te helpen. En het mooie is dat er geen kosten aan verbonden zijn. De schenkingsovereenkomst kan direct tussen u en ons geregeld worden, eenvoudig en snel, zonder tussenkomst van een notaris.
 

Hoe werkt het opmaken van een schenkingsovereenkomst? 

Om gebruik te maken van dit belastingvoordeel dient u deze schenkingsovereenkomst in te vullen, te ondertekenen en naar ons op te sturen:

SOS Kinderdorpen
t.a.v. Heleen Eijking
Antwoordnummer 46001
1060 VB  Amsterdam

Wij zullen de schenkingsovereenkomst voorzien van een transactienummer, ondertekenen en aan u retourneren. 

Wij helpen u graag
Heeft u nog vragen of hulp nodig bij het invullen van de schenkingsovereenkomst? Kijk hier voor meer informatie. Of neem gerust contact op met Heleen Eijking. Zij staat u graag te woord:

Heleen SOS KinderdorpenHeleen Eijking
Relatiebeheerder particuliere donateurs

E heleeneijking@soskinderdorpen.nl
T 020-3032500

Let op: Vanaf 2014 is het niet meer nodig de overeenkomst door een notaris te laten opmaken. Het kan nu direct tussen u en ons geregeld worden door middel van deze onderhandse overeenkomst. 
Lees het Volkskrant artikel hierover

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Doneren met Belastingvoordeel pagePrefix= breadCrumb=Help mee / Doneren met Belastingvoordeel mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */