Skip to main content

DONEREN MET BELASTINGVOORDEEL

Giften aan SOS Kinderdorpen zijn aftrekbaar

SOS Kinderdorpen beschikt over het ANBI keurmerk. Giften aan een goed doel met dit keurmerk kunt u aftrekken in uw belastingaangifte inkomensbelasting. Hoeveel dit is, is afhankelijk van het soort gift dat u doet.


Giften opgenomen in een schenkingsovereenkomst

Als u uw giften vastlegt in een schenkingsovereenkomst, voor minimaal 5 jaar, ontvangt u van de Belastingdienst een groot deel terug. Afhankelijk van de hoogte van uw gift en het percentage inkomstenbelasting dat u betaalt, kan dat oplopen tot 51,75%. Aan het afsluiten van een schenkingsovereenkomst zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie over giften in een schenkingsovereenkomst

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png


Giften zonder schenkingsovereenkomst

Giften boven 1% van uw drempelinkomen, met een minimum van € 60, zijn aftrekbaar. Wat u meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag u aftrekken. U mag niet meer aftrekken dan het maximum: 10% van uw drempelinkomen.

Voorbeeld: u heeft een drempelinkomen van € 25.000 en schenkt € 300 per jaar. 1% van het drempelinkomen is €250. Dan is € 50 aftrekbaar van uw aangifte inkomstenbelasting (€ 300 - € 50). Mét een schenkingsovereenkomst is uw totale schenking van € 300 aftrekbaar.

Lees meer over deze giften op de website van de Belastingdienst

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png


Fonds op Naam

Voor giften vanaf € 50.000 over een periode van 5 jaar. Een persoonlijke en fiscaal aantrekkelijke manier om kinderen een toekomst te geven.

Start een Fonds op Naam

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png


Gedeeld geven

Gedeeld Geven is een fiscaal aantrekkelijke constructie met levenslang rendement voor giften vanaf € 250.000 ons werk te steunen.

Ja, ik geef

stippellijn-grijs-horizontaal_1.png