Persoonlijk verhaal

"Juist nu moeten we geven en de rest van de wereld niet vergeten."
- Joos Bouwmeester over haar Fonds op Naam.


Mevrouw Bouwmeester
Mevrouw Joos Bouwmeester besloot om in 2011 een Fonds op Naam op te richten, vernoemd naar haar grootmoeder Adriana. Het geld van het fonds wordt besteed aan diverse SOS programma's.

"Ik ben al heel lang donateur van SOS Kinderdorpen, ik denk al ruim 30 jaar. Mijn moeder steunde SOS al en toen zij overleed nam ik het donateurschap over. Bij mij leefde al veel langer de wens om mijn bijdrage persoonlijker te maken. Ik had behoefte aan grotere betrokkenheid dan alleen geld schenken."


Mijn hart gestolen
"Op uitnodiging heb ik een donateursbijeenkomst van SOS in Eindhoven bezocht. Daar werd een film over het kinderdorp en het familieversterkend programma in Guatemala getoond. Verwaarloosde jonge kinderen die eerst de hele dag moederziel alleen thuis zaten, gaan nu naar het kinderdagverblijf waar ze alle aandacht en goede verzorging krijgen. Dat project heeft echt mijn hart gestolen. De bijeenkomst vond ik verhelderend en inspirerend. Na afloop wist ik beter hoe ik mijn betrokkenheid wilde invullen."

Professioneel advies
"Even heb ik nog overwogen om zelf een fonds op te richten, maar daar komt veel bij kijken. SOS Kinderdorpen is een professionele en goed gestructureerde organisatie die dat veel beter kan dan ik in mijn eentje. Sandra Sahusilawani van SOS Kinderdorpen is bij mij thuis geweest en samen hebben wij gekeken hoe ik mijn Fonds op Naam kon invullen."

Het Adriana Fonds
"Ik wilde graag diverse programma's steunen, zodat ik alle leeftijdscategorieën een handje help. Met het Adriana Fonds steun ik het familieversterkend programma in Guatemala, vijf SOS kinderdorpen en het studieprogramma voor getalenteerde Tibetaanse studenten.Het fonds vernoemde ik naar de moeder van mijn moeder, omdat ik het toepasselijk vind voor SOS Kinderdorpen. In de kinderdorpen hebben de SOS moeders ook een grote rol. Het Fonds op Naam is voor een periode van tien jaar vastgelegd. Voor de voortgang van de projecten is dat heel prettig: ze weten waar ze aan toe zijn. Juist nu onze economie zo onzeker is, moeten we juist geven en de rest van de wereld niet vergeten."

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Persoonlijk verhaal pagePrefix= breadCrumb=Help mee / Doneren met Belastingvoordeel / Fonds op naam / Persoonlijk verhaal mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */