Vrouwennetwerk Vrouwen Bouwen al 10 jaar in actie voor SOS Kinderdorpen

Ondernemende vrouwen werven 2,5 miljoen euro voor het goede doel

18 november, Naarden – Het netwerk Vrouwen Bouwen vierde gisteren haar 10-jarig bestaan tijdens een bijzonder lustrumevent. Al een decennium lang organiseren de vrouwen uit dit netwerk fondsenwervende activiteiten voor SOS Kinderdorpen. Inmiddels werd al 2,5 miljoen euro opgehaald. Gisteren werd met het speciale lustrumevent nog eens 241.500 euro bijeengebracht dankzij een spectaculaire veiling. Dit enorme bedrag komt ten goede aan een beroepsopleidingsproject voor jonge Syrische vluchtelingen tussen 13 en 17 jaar in de Bekaa Vallei in Libanon.

Opbrengst Vrouwen Bouwen 2017
Het lustrumevent op Golfclub Naarderbos werd bezocht door 425 genodigden. De avond werd opgeluisterd door bijzondere optredens van onder andere Carel Kraayenhof met Leoni Jansen, Annemarie van Gaal, Sander van Hoorn en Ahmad Joudeh. Ahmad is de Syrische balletdanser die nog maar kort geleden dansles heeft gegeven aan kinderen in SOS kinderdorpen in Damascus en bekend werd van de documentaire Dance or Die. Inmiddels is Ahmad aangesloten bij het Nationale Ballet en danste hij op dit evenement een eigen choreografie op het nummer In the Name of Love van Martin Garrix, die ook als vriend van SOS Kinderdorpen bij het event aanwezig was.

Jarenlange steun

Voor SOS Kinderdorpen is de jarenlange inzet van Vrouwen Bouwen zeer waardevol. “De ondernemende vrouwen uit dit netwerk hebben in de afgelopen jaren de levens van vele honderden kinderen en families een positieve wending gegeven. Geheel belangeloos organiseren de vrouwen events zoals charity diners, quiznights, tourrally’s en tuinlunches waar mensen worden geënthousiasmeerd over en gemobiliseerd voor ons werk. We zijn dan ook zeer blij met deze betrokken vrouwen en alles wat ze voor onze organisatie doen”, aldus Margot Ende, directeur van SOS Kinderdorpen.

In 10 jaar tijd is Vrouwen Bouwen uitgegroeid tot één van de grootste informele vrouwennetwerken van Nederland. Met het lustrumevent werd gisteren de aftrap gegeven van een lustrumjaar dat vol staat van diverse fondsenwervende feestelijkheden. Aan de basis van het netwerk staan acht founders waaronder Tineke de Groot, Melanie Ruys, Karin Doeksen en Annemarie van Gaal die vanaf het prille begin nauw betrokken zijn. Al sinds 2007 zetten zij zich geheel belangeloos in voor het goede doel. Tineke de Groot: “Door de jaren heen heb ik zoveel projecten bezocht van SOS Kinderdorpen en gezien hoe het werk een verschil maakt in de levens van kinderen. Familieliefde is essentieel, het is van levensbelang. Daarom ben ik zo trots dat Vrouwen Bouwen daaraan kan bijdragen.”

 Danser Ahmed
 Carel en Leoni

Sterke vrouwen

Met de opbrengsten van alle acties, droeg Vrouwen Bouwen de afgelopen jaren onder meer bij aan de bouw van twee SOS kinderdorpen in Ghana en Ivoorkust. Hier krijgen ruim 200 kinderen die de zorg van hun ouders verloren zijn een nieuw thuis in een SOS familie. Ook haalden de vrouwen geld op voor een women empowerment programma en een onderwijsprogramma in Ivoorkust. Zo krijgen 50 kinderen 10 jaar lang onderwijs en worden 50 kwetsbare vrouwen begeleid naar een zelfstandig bestaan om te voorkomen dat hun families uit elkaar vallen en kinderen er alleen voor komen te staan. Op de website vrouwenbouwen.nl staat meer te lezen over het netwerk, de gesteunde projecten en geplande activiteiten.

Een nieuwe generatie

Gisteren werd tijdens het lustrumevent ook een nieuwe generatie Vrouwen Bouwen geïntroduceerd. Twintig enthousiaste meiden in de leeftijd van 14 tot 23 jaar hebben zich verenigd in Vrouwen Bouwen Young. Deze jonge generatie gaat zich eveneens inzetten voor SOS Kinderdorpen door vrienden en vriendinnen te betrekken om in actie te komen voor het goede doel. De meiden uit Vrouwen Bouwen Young zullen vooral met behulp van social media en door middel van acties via middelbare scholen en studentenverenigingen te werk gaan om zo hun steentje bij te dragen.

Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen is een kinderontwikkelingsorganisatie die al 65 jaar hulp biedt aan kinderen en families in 135 ontwikkelingslanden en gebieden. De organisatie werkt vanuit de basis dat ieder kind een liefdevolle en veilige familie nodig heeft. Momenteel worden er wereldwijd honderdduizenden kinderen geholpen aan een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Dit gebeurt het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan dan in een SOS familie in een kinderdorp. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.

--------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Graag naam fotograaf vermelden bij foto’s: Michel Koreman
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Lenneke Damen, PR adviseur SOS Kinderdorpen op 06 25 18 43 77 en lenneke@soskinderdorpen.nl of
Willemijn van Benthem op 06 54 31 45 92 en willemijn@soskinderdorpen.nl

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Vrouwennetwerk Vrouwen Bouwen al 10 jaar in actie voor SOS Kinderdorpen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Persberichten / Vrouwennetwerk Vrouwen Bouwen al 10 jaar in actie voor SOS Kinderdorpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */