SOS Kinderdorpen en Female Cancer Foundation strijden samen verder tegen baarmoederhalskanker

Gieskes Strijbis Fonds steunt het vervolg van Red mijn Moeder in Ghana en Kenia.

Amsterdam, 29 september 2014 – Het succesvolle ‘Red mijn moeder project’ van SOS Kinderdorpen en de Female Cancer Foundation (FCF) gaat na  de driejarige pilot fase, mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, nu haar tweede fase in. De samenwerking is bewezen succes. In de 5 deelnemende landen worden vrouwen aan de lopende band gescreend en indien nodig behandeld. De volgende fase is geheel gericht op het verduurzamen van de projecten. In Ghana en Kenia wordt het vervolg mogelijk gemaakt door het Gieskes Strijbis Fonds. Dankzij deze bijdrage kunnen SOS Kinderdorpen en Female Cancer Foundation het succes van de eerste fase voortzetten en hun werkzaamheden met betrekking tot het voorkomen van baarmoederhalskanker en het genezen van voorstadia van deze dodelijke ziekte verder uitbreiden.
 
Samenwerking
Wereldwijd treft baarmoederhalskanker jaarlijks 500.000 vrouwen, meestal moeders, waarvan ruim de helft overlijdt aan de ziekte. Tachtig procent van deze vrouwen woont in ontwikkelingslanden. Female Cancer Foundation en SOS Kinderdorpen bundelen sinds een paar jaar hun krachten in de strijd tegen deze ingrijpende ziekte. Female Cancer Foundation heeft door deze samenwerking toegang tot de medische centra van SOS Kinderdorpen, waardoor zij vrouwen kunnen behandelen die anders buiten hun bereik blijven. De organisatie controleert vrouwen op baarmoederhalskanker en behandelt hen bij een positieve screenings uitslag meteen met cryotherapie, een goedkope en eenvoudige behandeling met vloeibare stikstof.
 
Na bewezen succes, nu hulp uitbreiden
Na de succesvolle kick off in 2011 en een goede eerste fase, is het nu tijd voor fase 2 van het project. De eerste drie jaar zijn bijna 200.000 vrouwen voorgelicht over baarmoederhalskanker en bijna 30.000 vrouwen in gescreend op deze vorm van kanker, waarvan 7500 vrouwen zijn behandeld. In de komende jaren zullen we door onze eerdere ervaringen nog meer vrouwen kunnen bereiken, voorlichten, screenen en indien nodig behandelen. Met oa. de steun van het Gieskes Strijbis Fonds kunnen we voorkomen dat vrouwen in onnodig sterven aan baarmoederhalskanker.
 
Voor de overige landen zijn we nog hard op zoek naar elke vorm van steun om onze missie te kunnen realiseren. Omdat we weten dat het haalbaar is: een wereld zonder baarmoederhalskanker. Momenteel wordt er hard gezocht naar fondsen om onze projecten tot een succes te maken. Alle hulp hierbij is meer dan welkom!


Neem voor meer informatie contact op met:  

Yvonne van Veen – SOS Kinderdorpen                                   
020 - 408 01 90                                                           
yvonne@soskinderdorpen.nl                                    
 
Levine Diecken – Female Cancer Foundation
071 – 526 46 36
Levine.diecken@femalecancerfoundation.org 
 
Over SOS Kinderdorpen:
SOS Kinderdorpen zorgt er al 60 jaar voor dat kinderen die er alleen voor staan kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. Wij werken vanuit de visie dat kinderen recht hebben op een thuis en een goede opvoeding binnen een veilige omgeving in hun eigen land. Met deze unieke gezinsgerichte aanpak krijgen ruim 410.000 kinderen in 132 landen verspreid over de hele wereld een solide basis om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen.
Kijk voor meer informatie op: www.soskinderdorpen.nl
Over Female Cancer Foundation:
De Female Cancer Foundation vecht met behulp van onderwijs, onderzoek en innovatieve, praktische technieken wereldwijd tegen baarmoederhalskanker. Baarmoederhalskanker wordt veroorzaakt door een seksueel overdraagbaar virus en is daardoor goed te voorkomen en te genezen. De screeningsprogramma’s van FCF (“See&Treat”) zijn kosteneffectief en makkelijk toepasbaar in – de meest afgelegen gebieden van - ontwikkelingslanden, wat de duurzaamheid van het concept bevorderd en versterkt.
Kijk voor meer informatie op: www.femalecancerfoundation.org

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS Kinderdorpen en Female Cancer Foundation strijden samen verder tegen baarmoederhalskanker pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Persberichten / SOS Kinderdorpen en Female Cancer Foundation strijden samen verder tegen baarmoederhalskanker mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */