SOS Kinderdorpen overhandigt petitie “Elk kind telt mee” aan Tweede Kamer

Den Haag, 22 november 2016 – Twee dagen na de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, overhandigde directeur Margot Ende van SOS Kinderdorpen de petitie “Elk kind telt mee” aan de afgevaardigden van de algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking van de Tweede Kamer. Met het indienen van deze petitie wil SOS Kinderdorpen ervoor zorgen dat een grote, kwetsbare groep kinderen zichtbaar wordt gemaakt in beleidsplannen, programma’s en statistieken. Deze 220 miljoen kinderen mogen niet achtergesteld blijven bij de wereldwijde inspanningen om de ontwikkelingsagenda 2030 te realiseren.

Overhandiging petitie SOS Kinderdorpen aanTweede Kamer

Overhandiging petitie aan Tweede Kamer 

Directeur Margot Ende van SOS Kinderdorpen overhandigde dinsdag 22 november de ondertekende petitie aan Tweede Kamerleden Raymond de Roon, Joost Taverne en Stientje van Veldhoven. De reden dat de internationale kinderontwikkelingsorganisatie de petitie startte, was omdat 1 op de 10 kinderen de zorg van hun ouders zijn verloren of dreigen te verliezen. Als deze 220 miljoen kinderen onzichtbaar blijven in de samenleving, zullen zij mogelijk worden achtergesteld bij de wereldwijde inspanningen voor de ontwikkelingsagenda van 2030. Dit is onacceptabel en om die reden is deze petitie van cruciaal belang. Margot Ende licht dit toe: “Zolang er nog 220 miljoen kinderen niet worden meegeteld, zal deze groep nooit een eerlijke kans krijgen, geen gezonde ontwikkeling doormaken en geen uitzicht hebben op een goede toekomst. Wat een kind leert, geeft het door.”

Kamerlid Stientje van Veldhoven nam onder andere de petitie aan. “Ik vind het heel belangrijk dat jongeren meedenken over de oplossingen, want de regels die wij hier vandaag maken, zijn de regels waar zij het morgen mee moeten doen. Dus ik ben heel benieuwd naar creatieve oplossingen om kinderen mee te laten tellen.”

De petitie van SOS Kinderdorpen is door ruim 7.500 mensen ondertekend, ook door jongeren. En kan nog steeds getekend worden.

Film: petitie overhandiging

Margot Ende van SOS Kinderdorpen hoopt dat de kwetsbare groep zo snel mogelijk in het beleid wordt opgenomen. “De petitie blijft online staan op onze website. We blijven aandacht vragen voor deze kwetsbare groep door mensen op te roepen de petitie te ondertekenen.” Benieuwd hoe de overdracht van de petitie aan de Tweede Kamer is verlopen? Bekijk hiernaast het filmpje dat speciaal gemaakt is door twee Kids Reporters, en bekijk de reactie van de vertegenwoordigers.

Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis, en doet dat vanuit Nederland alweer 50 jaar. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Willemijn van Benthem, SOS Kinderdorpen via willemijn@soskinderdorpen.nl 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS Kinderdorpen overhandigt petitie “Elk kind telt mee” aan Tweede Kamer pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Persberichten / SOS Kinderdorpen overhandigt petitie “Elk kind telt mee” aan Tweede Kamer mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */