Ook SOS Kinderdorpen start extra noodhulp voor Sahel

Amsterdam, 17 juli 2012 – Na 5 maanden noodhulp in Niger, breidt SOS Kinderdorpen haar voedselhulpprogramma’s uit naar Mali en Tsjaad. De kinderhulporganisatie is structureel aanwezig in de Sahel-regio, met kinderdorpen en familieversterkende programma’s in Mali, Niger en Tsjaad. De noodhulp richt zich op voedseldistributie, medische en humanitaire hulp en specifieke ondersteuning van zwangere vrouwen en jonge kinderen. De hulpprogramma’s worden opgezet vanuit de bestaande faciliteiten van SOS Kinderdorpen in de regio.

Sinds februari biedt SOS Kinderdorpen noodhulp in de Sahel-regio, in het zuidwesten van Niger. Vanaf volgende week start SOS Kinderdorpen met een noodhulpprogramma voor voedselhulp in Mali; vanuit Khouloum en Kita in de Kayes regio en in Socoura in de Mopti regio. Ook noodhulpprogramma’s in Tsjaad staan in de planning. De internationale kinderhulporganisatie bereidt momenteel een programma voor voedselhulp voor in de regio Batha in het westen van Tsjaad.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Ook SOS Kinderdorpen start extra noodhulp voor Sahel pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Persberichten / Ook SOS Kinderdorpen start extra noodhulp voor Sahel mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */