Martin Garrix zet zich in voor SOS Kinderdorpen

24 februari 2017, Kaapstad – Martin Garrix maakt vandaag bekend dat hij zich als vriend van de kinderontwikkelingsorganisatie SOS Kinderdorpen in gaat zetten. Om de samenwerking af te trappen, bezocht hij een SOS kinderdorp in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Als vriend van, vindt ’s werelds nummer één DJ het belangrijk om het werk van SOS Kinderdorpen te ondersteunen door aandacht te vragen en financieel bij te dragen. Martin Garrix: “Het is super om te zien hoe SOS Kinderdorpen een familiebasis creëert voor kinderen wereldwijd. Ik weet hoe belangrijk die basis is. Ik hoop dat ik SOS kan helpen dit mogelijk te maken voor heel veel meer kinderen.”

Als onderdeel van de samenwerking met SOS Kinderdorpen, wil Martin Garrix anderen aanmoedigen om zich ook in te zetten voor de organisatie. “Mijn zusje en ik zijn opgegroeid met lieve en zorgzame ouders. We zijn heel erg close. Zij hebben een enorme rol gespeeld bij mijn succes, zeker omdat ik zo jong was toen mijn carrière begon. Mijn familie was er altijd voor mij en hun onvoorwaardelijke steun betekent ontzettend veel voor mij. Ik vind het vreselijk om te zien dat zoveel kinderen wereldwijd niet de steun van een familie hebben’, zegt de 20-jarige DJ/Producer. “Als vriend van SOS wil ik kinderen helpen en hopelijk nog meer mensen inspireren om betrokken te zijn bij deze organisatie”.

Bezoek SOS programma's in Zuid-Afrika
Martin Garrix bezocht een SOS kinderdorp in Kaapstad. Daar kon hij zien wat een verschil de organisatie maakt voor kwetsbare kinderen. Kinderen die de ouderlijke zorg zijn verloren worden opgevangen in een SOS familie. In een familiehuis groeien de kinderen op met een SOS moeder en SOS broertjes- en zusjes. Tot groot plezier van de SOS kinderen draaide Martin Garrix een korte set voor hen. Een onvergetelijk moment voor alle SOS families.

Een inspiratie voor jongeren wereldwijd
“Wij zijn zeer verheugd dat Martin Garrix onze nieuwe internationale SOS-vriend is’, zegt Stephen Miller, nationaal directeur van SOS Kinderdorpen Zuid-Afrika. “Martin Garrix is de jongste nummer één DJ van de wereld ooit. Hij inspireert miljoenen jonge mensen wereldwijd om hun dromen te verwezenlijken waardoor hij als geen ander bij onze organisatie past.”

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zet zich al ruim 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of een veilige thuis. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, en als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Elk kind een familie, elk kind een toekomst. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.

---
Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Lenneke Damen, PR adviseur SOS Kinderdorpen
020 – 5121 662 / Lenneke@soskinderdorpen.nl

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Martin Garrix zet zich in voor SOS Kinderdorpen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Persberichten / Martin Garrix zet zich in voor SOS Kinderdorpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */