Duits SOS Kinderdorf slachtoffer van hackeractie

Amsterdam, 14 januari 2013 – De Duitse zusterorganisatie van SOS Kinderdorpen lijkt slachtoffer te zijn geworden van een hackeractie. Daardoor waren bij het afluisteren van een door SOS Kinderdorf verstuurde kerst–CD op een met internet verbonden computer niet de titels van kerstliederen te zien, maar werden de titels van liederen van de Hitlerjugend gedownload. Wie de CD afdraaide op een gewone CD-speler, kreeg de juiste afspeellijst te zien. De oorspronkelijke kerstliedjes bleven altijd onveranderd te beluisteren.

Volgens de Duitse woordvoerder Rainer Damm van SOS Kinderdorf is nog niet duidelijk of het een actie is geweest van een hacker of dat het een gevolg is van een technische fout. SOS Kinderdorf in Duitsland heeft in december een brief gestuurd naar de 50.000 ontvangers van de CD en een onderzoek ingesteld om uit te vinden hoe deze verschrikkelijke verwisseling heeft kunnen gebeuren. De informatie van de CD is in Duitsland inmiddels via internet technisch hersteld door Microsoft. Ook heeft SOS Kinderdorf inmiddels aangifte gedaan. Directeur Margot Ende van SOS Kinderdorpen Nederland spreekt haar afschuw uit over de bijzonder ongelukkige verwisseling. Ze benadrukt dat ze vertrouwen heeft in het handelen van haar collega’s in Duitsland die meteen tot actie zijn overgegaan.

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zorgt er al ruim 60 jaar voor dat kinderen die er alleen voor staan, kunnen opgroeien in een liefdevol gezin. De organisatie werkt vanuit de visie dat kinderen recht hebben op een thuis en een goede opvoeding binnen een veilige omgeving in hun eigen land. Ruim 490.000 kinderen in 133 verschillende landen verspreid over de hele wereld krijgen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Rainer Damm
Persvoorlichting SOS Kinderdorpen Duitsland
+ 49 176 12 60 61 06

Willemijn van Benthem
Persvoorlichting SOS Kinderdorpen Nederland
+31 – 20 – 5121 662 / +31 –  06 54 314 592
Willemijn@soskinderdorpen.nl

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Duits SOS Kinderdorf slachtoffer van hackeractie pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Persberichten / Duits SOS Kinderdorf slachtoffer van hackeractie mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */