Zanger Douwe Bob bezoekt werk van SOS Kinderdorpen in Rio de Janeiro

Tijdens zijn bezoek aan de Olympische spelen in Rio de Janeiro in Brazilië bezocht Douwe Bob afgelopen woensdag ook een familieversterkend programma van SOS kinderdorpen. Voor de zanger én de kinderen een hele bijzondere ervaring. De zanger was zo geraakt, dat hij heeft aangegeven ambassadeur van SOS Kinderdorpen te willen worden.

Douwe Bob wilde tijdens zijn verblijf in de miljoenenstad ook de ‘andere kant’ zien. De favela’s, waar veel weeskinderen helemaal alleen dagelijks moeten zien te overleven. En waar kwetsbare families met moeite voor hun kinderen kunnen zorgen.


"Ik kon hier niet zijn, zwemmen, rustig op het strand liggen en een cocktail drinken terwijl men een kilometer verderop in armoede leeft. Mensen bouwen daar met golfplaten, huizen op elkaar die gewoon instorten op families," aldus Douwe Bob.


Het bezoek aan het werk van SOS Kinderdorpen in Rio maakte grote indruk op Douwe Bob. "Het is prachtig om te zien hoe dat gaat in zo'n dorp en gezin. Een opvangmoeder krijgt de zorg voor negen kinderen en probeert ze overdag zo normaal mogelijk, in familiesamenstelling, op te voeden. De mensen van SOS Kinderdorpen die ik sprak omschreven het als volgt: je kunt een kind dingen leren zoals boodschappen doen en schoonmaken, maar wat je een kind niet kunt leren, is liefhebben. Daar heb je vader of een moeder voor nodig. Deze kinderen worden opgevangen in een huiselijke omgeving, en daarom is dit zo mooi",  vertelt Douwe Bob.


Douwe Bob vertelt over zijn bezoek op Radio 2Aanmelden nieuwsbrief

Wil je het laatste nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

 

Ja, ik meld me aan

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Zanger Douwe Bob bezoekt werk van SOS Kinderdorpen in Rio de Janeiro pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Zanger Douwe Bob bezoekt werk van SOS Kinderdorpen in Rio de Janeiro mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */