Extreme winterkou teistert vluchtelingen

De extreme weercondities in Zuidoost-Europa maken de situatie van de vluchtelingen nog zwaarder. SOS Kinderdorpen zet zich met man en macht in om de kinderen en families warmte en beschutting te bieden.George Protopapas, National Director SOS Kinderdorpen Griekenland:

“De situatie is heel zwaar en vooral gevaarlijk voor kinderen. Stroomuitval, temperaturen onder het vriespunt en sneeuw en hagel hebben geleid tot riskante situaties voor iedereen die zich in tijdelijke opvangkampen bevindt. Veel families leven in tenten of tijdelijke bouwwerken die niet geïsoleerd of verwarmd zijn. SOS Kinderdorpen zet zich in om zo veel mogelijk kinderen en families in nood verwarmd onderdak te bieden. Daarnaast blijven we ons focussen op de kern van ons noodhulpprogramma: het opvangen van kinderen in kindvriendelijke ruimtes, onderdak voor onbegeleide minderjarigen, familiehereniging en psychische zorg voor kwetsbare kinderen.”

  • In het Daviata vluchtelingenkamp in Noord-Griekenland heeft SOS Kinderdorpen ramen, deuren en heaters in een ongebruikt gebouw geplaatst, waar de kinderen en families warm en veilig kunnen verblijven. Er is een activiteitenprogramma voor de kinderen, zodat ze kunnen spelen, leren en psychische zorg kunnen ontvangen.
  • Bij het Kara Tepe vluchtelingenkamp op Lesbos  zijn verwarmde ruimtes waar activiteiten worden georganiseerd voor kinderen. In het Moria kamp werken we samen met andere organisaties om veilig en warm onderdak te realiseren voor 20 onbegeleide minderjarigen. Verder delen we winterkleding uit en hebben we medicijnen voor mensen in slechte gezondheid.
  • In de vluchtelingenkampen in de omgeving van Athene verblijven de meeste vluchtelingen in verwarmde accommodaties en bieden we in verwarmde ruimtes activiteiten aan voor de kinderen.

 

Lees hier meer over ons vluchtelingenwerk in 2016


En ook uit Servië en Macedonië bereiken ons alarmerende berichten ...

Vesna Mrakovic-Jokanovic, National Director SOS Kinderdorpen Servië:
"Het extreme weer brengt de levens van honderden vluchtelingen, die niet in officiële vluchtelingenkampen verblijven, in groot gevaar. En in de vooruitzichten blijven de temperaturen ver onder nul. We zijn zeer bezorgd over de onbegeleide minderjarigen,die op straat of in provisorische kampen proberen te overleven. Daarnaast is er een tekort aan voedsel"

Mite Cilkovski, Noodhulpprogramma manager SOS Kinderdorpen Macedonië:
"Het is de afgelopen week in Macedonië heel koud geweest. Het extreme winterweer heeft in het hele land geleid tot veelvuldige stroomuitval, die ook de twee vluchtelingentransitcentra raken: in Tabanovce aan de grens met Servië en in Gevgelija aan de grens met Griekenland. Samen met onze partners het Rode Kruis en Unicef zorgen we ervoor dat alle vluchtelingenkinderen warme kleding en schoenen hebben en dat de onderwijs- en creatieve activiteiten door blijven gaan."

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Extreme winterkou teistert vluchtelingen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Extreme winterkou teistert vluchtelingen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */