Topvoetballers trainen kansarme kinderen Zuid-Afrika

17 juni 2010- Vandaag gaven ex-voetbalinternationals Aron Winter, Pierre van Hooijdonk en Ruud Krol een voetbalclinic aan honderd kinderen in het Zuid-Afrikaanse SOS kinderdorp Mamelodi. De clinic vond plaats in het kader van het WorldCoaches programma. Dit programma is door de KNVB samen met SOS Kinderdorpen gestart om Zuid-Afrikaanse coaches op te leiden teneinde kansarme kinderen te trainen in zowel voetbal- als life skills.


Ruim honderd kinderen uit het SOS kinderdorp en uit de omgeving kregen de kans om de Nederlandse ex-voetbalinternationals te ontmoeten. Aron Winter zet zich al jaren in voor het WorldCoaches programma van de KNVB. Winter: "Ik vind het fantastisch om hier vandaag te zijn en je kunt nu al zien dat een worldcoach zoals bijvoorbeeld Jack echt een rolmodel is geworden voor de kinderen die hij coacht. WorldCoaches laat goed zien hoe voetbal ingezet kan worden om kinderen in landen als Zuid-Afrika op een structurele manier te helpen een betere toekomst op te bouwen." De clinic was een groot succes. Door de trucs die ze hebben geleerd, hopen de kinderen ooit in het Zuid-Afrikaanse elftal Bafana Bafana te mogen spelen.

“Wij zijn een rolmodel voor de kinderen”
Jack, één van de eerste worldcoaches in Zuid-Afrika: "Het programma biedt niet alleen heel goede kansen voor de kinderen, maar ook voor lokale coaches zoals ik. Ik keek er erg naar uit om de Nederlandse ex-topvoetballers te ontmoeten. Zoals ik een rolmodel ben voor de kinderen, waren zij altijd mijn grote voorbeeld."

Van Marwijk steunt WorldCoaches
WorldCoach van het eerste uur Bert van Marwijk kon helaas niet bij de clinic aanwezig zijn in verband met het trainingsschema van Oranje. Wel spoort hij door middel van een campagne alle Oranje fans aan het WorldCoach programma te steunen. Van Marwijk: “Ik geloof echt in de kracht van dit programma. De kracht is ook dat iedereen kan meedoen. Door het woord ‘coach’ te smssen naar het nummer 4333 doneer je € 2,50 aan het programma.”

Toekomstgericht
De KNVB leidt al vele jaren coaches op in ontwikkelingslanden. Met WorldCoaches zet de organisatie de voetbalsport in als instrument om kinderen te bereiken en een kans te bieden. Nieuw dit WK is de samenwerking met internationale kinderhulporganisatie SOS Kinderdorpen die al ruim dertig jaar actief is in Zuid-Afrika. Het programma leidt voetbalcoaches, maar vooral ook ‘levenscoaches’ op, waarbij de coach een rolmodel is binnen en buiten het veld. Kinderen worden door hun coach aangespoord om hun best te doen, op het veld, maar juist ook daarbuiten. Van hun coach krijgen ze voorlichting over HIV/aids, criminaliteit en gezondheid. Zo werken de KNVB en SOS Kinderdorpen samen aan een betere toekomst voor kinderen in Zuid-Afrika.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Topvoetballers trainen kinderen in Zuid-Afrika pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Topvoetballers trainen kinderen in Zuid-Afrika mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */