Winnaar wensboomactie Sawadee en SOS Kinderdorpen naar Tibet

8 februari 2010 -Eric Verwulst uit Biervliet werd zaterdag in Utrecht in het zonnetje gezet als winnaar van de wensboomactie van Sawadee Reizen en SOS Kinderdorpen.

Wensboom
Wensboom
De prijs, een reis voor twee personen naar Tibet, werd uitgereikt door Marcel Beerthuizen, directeur van SOS Kinderdorpen Nederland. Verwulst was één van de ruim 700 deelnemers aan de actie die plaatsvond op de Vakantiebeurs waarbij tegen een kleine donatie een wens gedaan kon worden om die vervolgens in een Tibetaanse wensboom te hangen. De opbrengst van de actie, ruim € 1500, is door Sawadee Reizen verdubbeld en komt rechtstreeks ten goede aan het SOS kinderdorp Lhasa in Tibet.

Lachen maakt gezond
‘We wensen dat jullie (de kinderen onder de hoede van SOS Kinderdorpen) opgroeien met veel vrolijkheid en pret, want lachen maakt gezond.’ was de wens van Verwulst die door een jury werd uitgekozen. De prijs werd uitgereikt in een volle aula van wereldculturencentrum Rasa in Utrecht, het toneel van een van de reisinfodagen die Sawadee momenteel door het hele land organiseert. Verwulst en zijn vrouw zullen met de reisorganisatie een groepsreis maken naar Tibet en Nepal en daarbij ook een bezoek brengen aan het SOS kinderdorp in Lhasa. ‘De kleurige wensboom was een blikvanger op de Vakantiebeurs en omdat wij het werk van SOS Kinderdorpen steunen hebben we een donatie gegeven en een wens in de boom gehangen. Het winnen van de reis kwam daarbij niet in onze gedachten, hoewel we Tibet heel hoog op ons verlanglijstje hebben staan.’ aldus een blije Verwulst.

Sawadee en SOS Kinderdorpen
Sinds 2000 ondersteunt de duurzame reisorganisatie Sawadee SOS Kinderdorpen. Klanten worden bij boeking gevraagd een donatie te doen, Sawadee Reizen zorgt voor verdubbeling van dat bedrag. Eerder zamelde de organisatie onder andere geld in ten behoeve van kinderen die er alleen voor staan in Noord-Oeganda en werd de bouw gerealiseerd van een 'Sawadee-huis' in het SOS kinderdorp Chiang Rai in Thailand. Op dit moment wordt geld ingezameld ten behoeve van de renovatie van SOS kinderdorp Amazones in Brazilië. De wensboomactie op de Vakantiebeurs was hierop een aanvulling.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Winnaar wensboomactie Sawadee naar Tibet pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Winnaar wensboomactie Sawadee naar Tibet mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */