Wereld Familiedag luidt jubileum SOS Kinderdorpen Nederland in

SOS Kinderdorpen Nederland bestaat 50 jaarVandaag, vrijdag 15 mei, is het Wereld Familiedag. Een belangrijke dag, die door de Verenigde Naties in het leven is geroepen om aandacht te vragen voor het belang van families. En dit jaar met een speciaal tintje, omdat het ook de start van het jubileumjaar van SOS Kinderdorpen Nederland inluidt. Reden te meer voor onze ambassadeur Annemarie van Gaal en Misyati Verhoof, die opgroeide in een SOS kinderdorp, om aan te schuiven bij RTL Koffietijd en hun verhaal over het werk van SOS Kinderdorpen en het belang van familie te delen.

Wij geloven dat sterke families sterke individuen creëren. Een familie geeft kinderen de basis die ze nodig hebben, zegt ook Misyati Verhoof, die zichzelf het levende bewijs noemt. Zij kwam op haar derde jaar in een SOS kinderdorp in Indonesië terecht, bij haar nieuwe SOS mama en haar SOS broertjes en zusjes. Wat ze tot op de dag van vandaag als grote kans heeft ervaren: "Familie is alles! Het is echte liefde. Ik ben met SOS opgegroeid, ik voel daardoor steun, liefde, met elkaar zijn. Mijn SOS familie is mijn basis. Als ik alleen was geweest, had ik niet geweten hoe ik het had moeten doen. Was ik misschien wel uitgehuwelijkt op mijn elfde jaar. Mijn familie is mijn basis. Bij mijn SOS familie mocht ik kind zijn." Op de vraag wie voor haar onvervangbaar is in haar leven, zegt ze: "Mijn twee moeders: mijn biologische moeder die mij op de wereld heeft gezet, en mijn SOS moeder die mij heeft grootgebracht."   

Annemarie van Gaal ziet haar ambassadeurschap voor SOS Kinderdorpen als één van haar belangrijkste banen, ze vertelt daarover aan Quinty Trustfull bij Koffietijd: "SOS Kinderdorpen heeft mijn hart gestolen. Familie is de basis in je leven. Je wordt geboren en er zijn instant mensen die van je houden en het beste met je voorhebben. Dat is familie. Stel dat je dat niet hebt. Stel dat er niemand is als jij huilt, of dat er niemand is die trots op je is als je je eerste stapje zet? Hoe ziet je leven er dan uit? Ik heb zelf liefdevolle ouders gehad. En ik ben blij dat ik iedere dag mijn kinderen met liefde kan omringen. Maar hoe vanzelfsprekend is dat?"


Jubileumjaar
Dit jaar bestaat SOS Kinderdorpen 50 jaar in Nederland. Speciaal hiervoor heeft kledingmerk By-Bar een armband ontworpen. Het SOS armbandje heeft twee gouden ringen als schakels, als symbool voor verbinding en oneindige liefde, waar het werk van SOS Kinderdorpen voor staat. De armband wordt verkocht voor 19,95 euro. De helft van de opbrengst gaat naar de internationale kinderhulporganisatie. Het werkt ook andersom: word je kindsponsor bij SOS Kinderdorpen dan krijg je twee By-Bar-armbandjes als welkomstgeschenk.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Wereld Familiedag luidt jubileum SOS Kinderdorpen Nederland in pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Wereld Familiedag luidt jubileum SOS Kinderdorpen Nederland in mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */