Wat doen de SOS-kinderen tijdens Pasen?

3 april 2009 - Pasen, iedereen beleeft het op een unieke manier. Maar een paar thema’s komen in veel landen steeds terug én zullen bij u ook bekend in de oren klinken. We hebben een aantal thema’s verzameld met leuke quotes van SOS-kinderen uit verschillende landen.

Feest
Samen vieren met familie
In een kinderdorp is het gezin erg belangrijk. Dit zien we ook terug in de activiteiten voor Pasen. SOS-kind Richard is elf jaar en vertelt hoe in zijn kinderdorp Pasen gevierd wordt en wat hij zelf doet tijdens deze dagen: “Iedereen eet en danst samen: de SOS-moeders, de kinderen, jongeren, SOS-tantes én de mensen die vlakbij het kinderdorp wonen.” Hij vertelt ook dat de kinderen die inmiddels volwassen zijn en niet meer in het kinderdorp wonen op bezoek komen om Pasen te vieren. “Ik vind het heel erg leuk om met iedereen te dansen en met zijn allen te eten en alles wat ik heb te delen.”

Er zijn ook kinderen die hun huis nog meer willen aankleden zoals Francine, 10 jaar: “Ik vind het jammer dat er geen versieringen en lichtjes zijn en een boom, net zoals met Kerstmis.”

Kleine kunstenaars

Kleine kunstenaars

In de week voor Pasen laten ook veel SOS-kinderen hun creatieve kant zien. Ze zijn druk in de weer met allerlei kleuren verf, stickers en allerlei andere materialen die ze willen gebruiken voor hun knutselwerkjes. Hun talenten komen tot uiting in het versieren van eieren en het maken van nestjes waar ze hun creaties eieren in kunnen leggen. De gezinshuizen worden ook vol gehangen met tekeningen met veel eieren en paashazen.

Bewustwording
Voor veel kinderen in onze kinderdorpen is Pasen ook een mooi bewustwordingsmoment. Kinderen worden op school, naast het knutselen, gestimuleerd om na te denken over het onderwerp Pasen en komen met interessante en grappige vragen. Leandro vraagt zich bijvoorbeeld af waarom met Pasen de haas eieren legt.

Paasmis
Er zijn ook SOS-kinderen die naar de kerk gaan met Pasen. De kerken organiseren namelijk voor kinderen verschillende Paasactiviteiten waar ze enthousiast aan deelnemen.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Wat doen de SOS-kinderen tijdens Pasen? pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Wat doen de SOS-kinderen tijdens Pasen? mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */