Voorzetting Red mijn Moeder-project met Female Cancer Foundation

Het succesvolle ‘Red mijn moeder project’ van SOS Kinderdorpen en de Female Cancer Foundation (FCF) gaat na  de driejarige pilot fase, mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, nu haar tweede fase in. De samenwerking is bewezen succes. In de 5 deelnemende landen worden vrouwen aan de lopende band gescreend en indien nodig behandeld. De volgende fase is geheel gericht op het verduurzamen van de projecten.

In Ghana en Kenia wordt het vervolg mogelijk gemaakt door het Gieskes-Strijbis Fonds. Dankzij deze bijdrage kunnen SOS Kinderdorpen en Female Cancer Foundation het succes van de eerste fase voortzetten en hun werkzaamheden met betrekking tot het voorkomen van baarmoederhalskanker en het genezen van voorstadia van deze dodelijke ziekte verder uitbreiden.
 
Samenwerking
Wereldwijd treft baarmoederhalskanker jaarlijks 500.000 vrouwen, meestal moeders, waarvan ruim de helft overlijdt aan de ziekte. Tachtig procent van deze vrouwen woont in ontwikkelingslanden. Female Cancer Foundation en SOS Kinderdorpen bundelen sinds een paar jaar hun krachten in de strijd tegen deze ingrijpende ziekte. Female Cancer Foundation heeft door deze samenwerking toegang tot de medische centra van SOS Kinderdorpen, waardoor zij vrouwen kunnen behandelen die anders buiten hun bereik blijven. De organisatie controleert vrouwen op baarmoederhalskanker en behandelt hen bij een positieve screenings uitslag meteen met cryotherapie, een goedkope en eenvoudige behandeling met vloeibare stikstof.
 
Na bewezen succes, nu hulp uitbreiden
Na de succesvolle kick off in 2011 en een goede eerste fase, is het nu tijd voor fase 2 van het project. De eerste drie jaar zijn bijna 200.000 vrouwen voorgelicht over baarmoederhalskanker en bijna 30.000 vrouwen in gescreend op deze vorm van kanker, waarvan 7500 vrouwen zijn behandeld. In de komende jaren zullen we door onze eerdere ervaringen nog meer vrouwen kunnen bereiken, voorlichten, screenen en indien nodig behandelen. Met oa. de steun van het Gieskes-Strijbis Fonds kunnen we voorkomen dat vrouwen in onnodig sterven aan baarmoederhalskanker.
 
Voor de overige landen zijn we nog hard op zoek naar elke vorm van steun om onze missie te kunnen realiseren. Omdat we weten dat het haalbaar is: een wereld zonder baarmoederhalskanker. Momenteel wordt er hard gezocht naar fondsen om onze projecten tot een succes te maken. Alle hulp hierbij is meer dan welkom!

Lees hier meer over het Red mijn Moeder-project

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Voorzetting Red mijn Moeder-project met Female Cancer Foundation pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Voorzetting Red mijn Moeder-project met Female Cancer Foundation mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */