Voortgang bouw SOS kinderdorp Kisumu, Kenia

In het westen van Kenia wordt op dit moment met man en macht gewerkt aan het nieuwe kinderdorp Kisumu. Dat gebeurt mede dankzij uw steun en daarom houden we u graag op de hoogte van de vorderingen. Hieronder een update van Ruth Okowa, algemeen directeur van SOS Kinderdorpen Kenia.


Bouwwerkzaamheden

"De werkzaamheden zijn begin april 2010 van start gegaan. Momenteel zijn ruim 30 lokale bouwvakkers druk bezig met het egaliseren van het terrein en het uitzetten van de funderingen voor de 15 gezinshuizen."

Plaatselijke bevolking
Deze streek kampt met enorme problemen. Armoede, aids, kinderen zonder ouders; noem maar op. 'Het SOS kinderdorp Kisumu is een droom die uitkomt,' zegt de lokale bevolking dan ook letterlijk. En zo voel ik het ook."

SOS moeders
"We hebben al heel veel enthousiaste sollicitatiebrieven ontvangen van vrouwen die SOS moeder willen worden. We stellen zeer hoge eisen aan de SOS moeders. De 15 vrouwen die we voor Kisumu uiteindelijk selecteren, doorlopen een uiterst zorgvuldige procedure met onder meer psychologische tests en een antecedentenonderzoek. Daarna krijgen ze van ons een training van 3 maanden. We willen er absoluut zeker van zijn dat ze hun SOS kinderen goed gaan verzorgen en opvoeden."

SOS kinderen
"SOS kinderdorp Kisumu zal naar verwachting in de eerste helft van 2011 gereed zijn. Voor die tijd willen we de kinderen en de moeders al onderbrengen in een tijdelijk onderkomen. Op die manier kunnen we ze sneller een veilige thuishaven bieden. Bovendien leren ze elkaar daar alvast goed kennen en maken ze een vliegende start in Kisumu."

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Voortgang bouw SOS kinderdorp Kisumu, Kenia pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Voortgang bouw SOS kinderdorp Kisumu, Kenia mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */