Vluchtelingen in de kou

24 november 2015 - Ondanks het weer, de ruige zee condities en de modderige spekgladde wegen wagen nog altijd vele tienduizenden mensen de reis: alles om hun door oorlog geteisterde regio in het Midden-Oosten of Afrika te ontvluchten. 

Met het omslaan van het weer, naar regen en kou, is de situatie voor de vluchtelingen en vooral de kindvluchtelingen er niet beter op geworden. Ze hebben dringend droge en warme kleding nodig, bescherming tegen de regen, dekens. Uren staan ze in de rij om de grens over te komen, of zich te registreren in een vluchtelingenkamp. Nat en koud tot op het bot.  De 8-jarige Kamjan houdt zijn 2 maanden oude zusje vast, gewikkeld in allerhande doeken en dekens. Zijn ouders maken zich grote zorgen: “Hoe kunnen we onze kinderen warm houden? We gebruiken alles om ze warmte te geven.”

Mobiele teams van SOS Kinderdorpen delen op verschillende locaties dekens, poncho’s en voedsel uit aan mensen die in de rij staan. Indien nodig bieden we medische zorg. In de kampen delen we babypakketten uit.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan direct aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Vluchtelingen in de kou pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Vluchtelingen in de kou mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */