Viering Internationale Dag van de Rechten van het Kind

19 november – Samen met een aantal andere kinderhulporganisaties viert SOS Kinderdorpen vandaag in het Kinderrechtenhuis te Leiden de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Het verdrag geeft kinderen het recht om goed op te groeien en zich vrij te ontwikkelen en sluit daarmee naadloos aan op de visie van onze organisatie.

Om aandacht te vragen voor deze belangrijke dag hebben de kinderhulp organisaties Defence for Children – ECPAT Nederland, Save the Children, Compassion, Plan Nederland, Red een Kind, Wereldouders, World Vision en SOS Kinderdorpen een fototentoonstelling georganiseerd. De fototentoonstelling 'Kinderen: de toekomst' zal geopend worden door voormalig minister van Jeugd en Gezin, André Rouvoet. Verder is er een debat met onder anderen Tweede Kamerleden Lea Bouwmeester (PvdA) en Nine Kooiman (SP). Professor Mariëlle Bruning van de Universiteit Leiden en Christel de Lange van de Nationale Jeugdraad geven een lezing. Daarnaast zullen scholieren in een pleitwedstrijd, georganiseerd door de Kinderrechtwinkels, reële juridische zaken naspelen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Kinderrechtenhuis Nederland.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Viering Internationale Dag van de Rechten van het Kind pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Viering Internationale Dag van de Rechten van het Kind mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */