Algemeen directeur Van Santbrink vertrekt bij SOS-Kinderdorpen

Amsterdam, 9 december 2008 - Albert Jaap van Santbrink vertrekt na 6 jaar als algemeen directeur van SOS-Kinderdorpen. Per 1 januari 2009 wordt hij associate director bij KPMG Sustainability. Als associate director zal Van Santbrink bedrijven adviseren op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Hij wordt opgevolgd door Margot Ende, sinds 2002 Hoofd Fondsenwerving bij SOS-Kinderdorpen. Zij is benoemd als directeur ad interim.

Karien van Gennip, voorzitter van de Raad van Toezicht van SOS-Kinderdorpen Nederland, benadrukt dat Van Santbrink de afgelopen jaren met veel succes gewerkt heeft aan de ontwikkeling van de organisatie. Samen met een team betrokken collega’s en vele vrijwilligers zijn prachtige resultaten behaald. De organisatie is sterk gegroeid van 5 miljoen euro in 2001 naar 15,2 miljoen euro aan inkomsten in 2007. Ook qua imago en bekendheid heeft Van Santbrink SOS-Kinderdorpen op de kaart weten te zetten.

Ende: “Dankzij de groei van het aantal Nederlandse donateurs die we de afgelopen jaren onder leiding van Van Santbrink hebben gerealiseerd, hebben we diverse nieuwe projecten over de hele wereld kunnen financieren. Zo openden we nieuwe SOS-kinderdorpen in onder anderen Indonesië, Guinee-Bissau en Mexico. Tevens hebben we veel aandacht besteed aan projecten die voorkómen dat kinderen er alleen voor komen te staan. SOS-Kinderdorpen Nederland heeft zo kunnen bijdragen aan de expertise die we als internationale organisatie hebben op het gebied van kinderopvang. En dit zullen we in het nieuwe jaar voortzetten.”    

Over SOS-Kinderdorpen
SOS-Kinderdorpen is een niet-overheidsgebonden, particuliere kinderhulporganisatie die er al bijna 60 jaar voor zorgt dat wees- en verlaten kinderen kunnen opgroeien in een gezin. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. In een SOS-kinderdorp bij een eigen SOS-moeder, samen met broertjes en zusjes. Of door ondersteuning van kwetsbare gezinnen in speciaal ontwikkelde gezinsversterkende programma’s. De SOS-voorzieningen zoals scholen en medische en sociale centra dragen direct bij aan de kwaliteit van leven voor de omwonenden in de directe omgeving van onze kinderdorpen. Dankzij onze unieke gezinsgeoriënteerde aanpak groeien kinderen op tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. De organisatie heeft de verantwoordelijkheid voor 66.000 kinderen in 460 kinderdorpen, verspreid over 132 landen.  Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Frederike Godron-Kemps
020 512 16 71 / 06 46 194 090
frederike@ soskinderdorpen.nl

Margot Ende is beschikbaar voor interviews.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Vertrek algemeen directeur SOS-Kinderdorpen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Vertrek algemeen directeur SOS-Kinderdorpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */