Doe waar je goed in bent en zorg dat je daar nog beter in wordt.

Oud SOS kind Mavis Chirandu zit in het Zimbabwiaanse nationale voetbalteam, The Mighty Warriors. Wij spraken Mavis onder andere over haar ervaring in Rio tot nu toe.

                                                            


Hoe heeft SOS Kinderdorpen jou gestimuleerd in het najagen van jouw droom om topsporter te worden? 

Eddie Magosvongwe, de jeugdleider van het SOS kinderdorp in Bindura waar ik woonde heeft altijd gezegd dat ik talent heb en dat ik ervoor moest gaan. Zijn enthousiasme en zijn geloof in mij, heeft me uiteindelijk geleid naar de Weerams Club in Harare van waaruit ik werd geselecteerd voor het nationale team.

Welk sportieve prestatie heeft het meeste indruk op je gemaakt?
Dat is niet moeilijk. Dat  was de wedstrijd Zimbabwe –Zuid-Afrika in Johannesburg. Ondanks dat we werden verslagen met 1-0, kan ik me herinneren dat ik toen mijn allerbeste, meest gepassioneerde wedstrijd speelde. Even voelde ik mij Christiano Ronaldo haha! Verder kan ik mij nog heel goed herinneren dat ik scoorde tegen Lesotho  en in een wedstrijd tegen Zambia. Als verdedigende middenvelder best opmerkelijke prestaties.

Wat is het beste advies dat je ooit kreeg?
Dat kreeg ik van Eddie. Hij zei mij gefocussed te blijven op mijn carrière en heeft mij meerdere malen duidelijk gemaakt, mij niet af te  laten leiden door andere zaken als jongens.

Wanneer realiseerde je je dat je het amateurniveau was ontstegen?
Dat was toen ik met het nationale team naar Uruguay ging om een wedstrijd te spelen. Toen realiseerde ik mij dat ik op een heel hoog niveau voetbalde.

Hoe is de sfeer op de Olympische Spelen?
Toen ik arriveerde in Sao Paolo moest ik mezelf echt even in m’n arm knijpen: Ben ik nu in Brazilië? Is dit echt?  Iedereen hier is heel enthousiast om ons te zien, mensen zwaaien naar ons en maken video’s van ons, het is één groot feest.

Wat doe je in Rio als je niet hoeft te trainen?
Meestal rusten we dan. Voetballen is vermoeiend; na een training of na een wedstrijd ga ik het liefst slapen.

Waar bestaat de warming up uit?
Ik vind het heerlijk om sprintjes te trekken. Dit warmt mijn lichaam goed op en het ontspant mij. Als ik niet met mijn team train, train ik alleen en dan ga ik naar de sportschool of speel ik een wedstrijdje met de jongens uit de buurt.

Ben je weleens zo moe dat je opgeeft tijdens een training?
Nooit! Dan zou ik iets opgeven waar ik het meest gepassioneerd over ben.

Heb je nog een boodschap voor jouw supporters?
Ondanks dat we verloren tegen Duitsland vind ik dat we ons goed staande hebben gehouden. Zaterdag 6 augustus spelen we tegen Canada, deze wedstrijd moeten we winnen dus hierbij vraag ik onze supporters extra hard te juichen.

Wat zijn jouw toekomstplannen?
Ik wil heel graag bij de luchtmacht van Zimbabwe werken om daar met computers te werken. Ik weet dat de luchtmacht ook een eigen voetbalteam heeft waar ik graag voor zou willen voetballen. Maar, mijn grote droom is ooit te voetballen voor een professionele club in het buitenland.

Welk advies zou je willen geven aan kinderen?
Gebruik je talent, je weet nooit waar het je kan brengen en vooral voor de SOS kinderen: doe waar je goed in bent en probeer daar nog beter in te worden!
 
 
 
 Lees meer over Mavis
 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Doe waar je goed in bent en zorg dat je daar nog beter in wordt. pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Van SOS kinderdorp tot Olympisch dorp / Doe waar je goed in bent en zorg dat je daar nog beter in wordt. mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */