Tijdelijk nood kinderdorp Zuid-Soedan

De SOS familie uit kinderdorp Malakal, die moesten vluchten voor de rebellen, wonen inmiddels in een tijdelijk nood kinderdorp in Juba. Ze proberen de draad weer op te pakken. Lees hier het laatste nieuws.

"We zijn weer tot rust gekomen"
In september hebben de SOS moeders, kinderen en medewerkers uit Malakal hun intrek genomen in de 15 tijdelijke extra familiehuizen in de buurt van kinderdorp Juba. Eindelijk weer een thuis hebben, met ruimte voor de gezinnen, geeft na alle commotie veel rust voor de kinderen. De SOS moeders hebben hun familieleven aardig kunnen ordenen en kunnen weer een dagelijkse routine en structuur bieden aan de kinderen. Onderdeel daarvan is dat de kinderen weer gewoon iedere dag naar school kunn.

“We zijn weer tot rust gekomen," zegt Gwang, een SOS moeder. “Ik maakte me zo'n zorgen over het welzijn van de kinderen na wat ze allemaal hebben meegemaakt in Malakal. Het geweld, de geweerschoten en de leefomstandigheden in het opvangkamp. Hier hebben ze het goed. Iedere ochtend word ik wakker en kan ik ons leven weer redelijk normaal oppakken. Dat maakt me gerust."

Wat nog wel tot onrust leidt is het risico op malaria, wat door het regenseizoen altijd z'n kop op steekt. Medewerkers houden de gezondheid van de families zorgvuldig in de gaten. 

Bouw mee aan een nieuw thuis
SOS Kinderdorpen wil voor deze families een nieuw permanent kinderdorp bouwen, daarbij kunnen we alle hulp gebruiken.

Ik bouw mee!Gerelateerde artikelen
Tijdelijk nieuw kinderdorp Zuid-Soedan

Families Malakal gesetteld in Juba

Crisis Zuid -Soedan

24 september
Op 18 februari 2014 nam SOS medewerker Isaac James 33 kinderen onder zijn hoede toen ze voor het geweld in kinderdorp Malakal moesten vluchten. Na een barre tocht over land én door de lucht konden de SOS families, moeders en kinderen, elkaar weer in de armen sluiten, een maand nadat ze elkaar voor het laatst hadden gezien. Isaac was op het juiste moment op de juiste plaats en redde de levens van de ruim dertig kinderen.

Lees hier zijn verhaal.  

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Tijdelijk nood kinderdorp Zuid-Soedan pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Tijdelijk nood kinderdorp Zuid-Soedan mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */