Ebola: Hulpgoederen geleverd aan Liberia

In West-Afrika is de grootste Ebola epidemie ooit uitgebroken. Er zijn inmiddels meer dan 8.900 mensen besmet en het dodental staat volgens de WHO nu op 4.500*. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft de noodtoestand afgekondigd. Getroffen landen zijn Guinee, Sierra Leone, Liberia en Nigeria. Tot nu toe zijn nog geen SOS kinderen, families of medewerkers besmet geraakt. Hier lees je het laatste nieuws.

6 oktober 
De nieuwe lading hulpmiddelen is aangekomen in Monrovia, Liberia. Een vliegtuig van de Duitse luchtmacht heeft 40 pallets zogenaamde 'Personal Protective Equipment' (PPE) afgeleverd in het SOS medisch centrum. Het materiaal bestaat uit desinfectiemiddelen, handschoenen, ontsmettingsapparatuur en andere middelen die nodig zijn om medische zorg te kunnen blijven verlenen. Uit voorzorgsmaatregelen blijven onze scholen en het familieversterkend programma in de regio voorlopig gesloten en blijven kinderen, moeders en medewerkers in de kinderdorpen. Diverse hulporganisaties waaronder SOS Kinderdorpen, maar ook Plan International, Unicef, Artsen Zonder Grenzen en lokale initiatieven werken samen in het veld om zoveel mogelijk noodhulp te bieden. Het SOS medisch centrum in Monrovia werkt nu al nauw samen met Artsen Zonder Grenzen en vangt patiënten op die via hen worden doorverwezen. 

* Bron: Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), 14 oktober 2014* Bron: Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), 14 oktober 2014

Gerelateerde artikelen
Noodtoestand uitgeroepen door Ebola uitbraak

Ebola uitbraak in West Afrika

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Ebola: Hulpgoederen geleverd aan Liberia pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Ebola: Hulpgoederen geleverd aan Liberia mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */