Update Zika virus

Het Zika virus verspreid zich nog altijd. Het virus is in inmiddels 60 landen geconstateerd, waarbij Latijns- Amerika en de Carribean het hardst zijn getroffen. Het virus kan mogelijk microcefalie veroorzaken bij ongeboren kinderen; een afwijking die wordt gekenmerkt door een te kleine schedelomvang waardoor de hersenen niet kunnen groeien. Daarnaast is er een mogelijk verband tussen Zika en het Guillain-Barré syndroom; een zeldzame spierziekte die kan leiden tot verlamming.

Epidemie
In Brazilië is het virus inmiddels uitgegroeid tot een epidemie; in alle 26 staten en districten is het virus opgedoken. Er zijn nog geen 
SOS kinderen, families en medewerkers in Brazilië met het virus geïnfecteerd. 

Naast de door de regering afgekondigde maatregelen om overdracht van het virus te voorkomen; SOS kinderen slapen onder muskietennetten, gebruiken antimug-producten en dragen kleding met lange mouwen/pijpen, en te zorgen dat de muggenpopulatie niet gevoed wordt (verwijderen van nestplaatsen), heeft SOS Brazilië ook bloemen gepland die de natuurlijke vijand van de Aedes mug die het virus met zich meedraagt, aantrekt.

In Mexico is het aantal besmettingen volgens de regering in de eerste week van april met 15% gestegen, in Cuba en de Dominicaanse Republiek is het virus in maart voor het eerst opgedoken. In het familieversterkend programma in Cap Haïtien, Haïti waren vier SOS collega's met het virus geïnfecteerd. Zij zijn inmiddels volledig hersteld. 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan direct aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Update Zika virus pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Update Zika virus mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */