Update noodhulp Nepal na aardbeving

De situatie in Nepal blijft nijpend. Na de zware aardbeving en vele nabevingen in april, volgde een lang regenseizoen met vele landverschuivingen. Het betekende dat nog meer mensen hun huis moesten ontvluchten en daarnaast bemoeilijkte het de hulp aan de door de aardbeving getroffen families en gebieden. Families in de opvangkampen konden vaak pas in de herfst terug naar hun eigen huis/regio om daar hun leven en broodwinning weer op te pakken.

De winter staat voor de deur
En nu staat de winter voor de deur, een grote uitdaging voor de getroffen families. Vooral omdat velen van hen nog altijd geen huis hebben. Ook is de brandstof enorm duur geworden (en daarmee voor veel families onbetaalbaar). De politieke onrust die heerst in het land doet de situatie ook geen goed. Zo leidt een aanpassing van de grondwet tot gewelddadigheden en is er (nog) geen beleid voor de wederopbouw. Hierdoor is de vergunning voor het (her)bouwen van huizen en tijdelijke huisvesting nog altijd in behandeling. Zodra deze wordt afgegeven kan SOS Kinderdorpen direct starten met het bouwen van de geplande 300 huizen. 

Activiteiten in december 2015
SOS Kinderdorpen richt zich deze maand op het gebied van kostwinning en onderwijs. Zo gaan we 660 families in Thali, Jorpati, Bhimtar, Lakuridanda, Pokhreal, Rayale en Lele ondersteunen bij het opbouwen van hun leven en herstellen van hun kostwinning. De interventie op onderwijs richt zich allereerst op 12 scholen. Het gaat hierbij om het herstel van de onderwijsfaciliteiten en het opzetten van tijdelijke leercentra in bestaande scholen, zodat kinderen weer veilig naar school kunnen.  

  • Ondersteunen van 1.200 kinderen om het gemis aan onderwijs op het gebied van wiskunde, natuurkunde en Engels in te halen.
  • 4.800 kinderen ontvangen onderwijskits met schoolmaterialen, zodat zij weer naar school kunnen.
Op de noodhulppagina van Nepal vindt u foto's, filmpjes en verhalen uit Nepal.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan direct aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Update noodhulp Nepal na aardbeving pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Update noodhulp Nepal na aardbeving mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */