Update aardbeving China: opvang kinderen die er alleen voor staan

10 mei 2010 - Na de aardbeving in de Chinese provincie Qinghai waarbij ruim 2000 mensen zijn omgekomen, heeft SOS Kinderdorpen China opvang aangeboden aan kinderen die door de ramp hun ouders zijn kwijtgeraakt.

Er wordt nu onderzocht welke kinderen er alleen voor zijn komen te staan en niet bij andere familieleden terecht kunnen. De SOS kinderdorpen in Urumqi, Chengdu, Tianjin en Beijing kunnen deze kinderen een plekje geven. “Lokale instanties zijn op de hoogte van de mogelijkheden die wij bieden voor deze kinderen. Tot nu toe is er nog geen beroep gedaan op onze hulp aangezien veel stellen in China zich hebben opgegeven voor adoptie van de kinderen,” aldus Cai Jie, vice directeur van SOS Kinderdorpen China.

SOS Kinderdorpen is al sinds 1985 actief in China. Door onze jarenlange aanwezigheid in het land en onze lokale medewerkers, is er goed contact met de sociale en juridische instanties.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Update aardbeving China: opvang kinderen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Update aardbeving China: opvang kinderen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */