Uitbreiding noodhulp Pakistan

24 augustus 2010 - Onze hulpactie in Pakistan gaat onverminderd verder. Aanvankelijk richtten we ons vooral op voedselhulp aan de slachtoffers van de watersnoodramp. SOS Kinderdorpen Pakistan zette in samenwerking met een lokale hulporganisatie, meteen de distributie van voedselpakketten in. Inmiddels is echter duidelijk geworden dat ook dringend behoefte is aan medische goederen en -zorg en aan waterdichte tenten.

Plaatselijke SOS medewerkers in Pakistan zullen daarom in aanvulling op de voedselpakketten nu ook medicijnen en tenten gaan distribueren, welke lokaal worden aangeschaft. Op deze manier worden de beschikbaar gestelde donaties het best besteed en is onze noodhulp het meest effectief voor de getroffen bevolking.

Deze medische ondersteuning verlenen onze plaatselijke medewerkers in samenwerking met de lokale hulporganisatie Fatima Memorial Hospital System met wie wij ook al eerder hebben samengewerkt en waar veel vertrouwen in is. Samen met hen sturen wij medisch personeel de getroffen wijken in om slachtoffers te behandelen en om medicijnen uit te delen.

Samen met Concerned Citizens Society of Pakistan (CCP) blijven we voedselpakketten uitdelen. Hier is onophoudelijk behoefte aan. Ook werkt SOS Kinderdorpen Pakistan samen met het leger dat lokaal verantwoordelijk is voor de noodhulp. Legerfunctionarissen zijn erg behulpzaam en verlenen onze medewerkers waardevolle assistentie bij de noodzakelijke distributie van hulpgoederen.

Meer weten over de situatie en onze hulp in Azië?


Check ons uitgebreide dossier

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Uitbreiding noodhulp in Pakistan pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Uitbreiding noodhulp in Pakistan mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */