Terugkeer moeders en kinderen Thais kinderdorp Bangpoo

14 november 2011 – De geëvacueerde kinderen en moeders uit het Thaise kinderdorp Bangpoo zijn teruggekeerd naar hun gezinshuizen. In het zuiden van Bankok, waar het kinderdorp staat, is geen acute dreiging meer van het hoge water. Onze collega’s ter plaatsen blijven wel alert, mocht het water weer gaan stijgen.

De Thaise autoriteiten hebben noodplannen klaar liggen om overvloedig water af te voeren. Gelukkig trekt in vele delen van Bangkok het water zich inmiddels terug. Het kan echter nog weken duren voordat al het water, veroorzaakt door hevige regenval, in en rondom Bankok is gezakt.

We houden u op de hoogte van de situatie.

-------------------------------------------------------------

3 november 2011 - Door de dreiging van het stijgende water zijn op 30 oktober alle kinderen en moeders van het kinderdorp in Bangpoo vlakbij de Thaise hoofdstad Bangkok uit voorzorg geëvacueerd. Ze zijn ondergebracht in een tijdelijk onderkomen in Chonburi.

De voorspellingen over de overstromingen zijn veranderlijk, maar het lijkt er op dat het kinderdorp Bangpo niet getroffen zal worden door het vele water. Als de situatie stabiel blijft, kunnen de kinderen en moeders binnenkort het SOS kinderdorp in Bangpoo weer betrekken.

-------------------------------------------------------------

30 oktober 2011- In het kader van de aanhoudende watersnooddreiging in Thailand heeft SOS Kinderdorpen Thailand uit voorzorgsmaatregelen besloten de SOS gezinnen uit het kinderdorp in Bangpoo te evacueren.

Dit is in goed overleg met de SOS moeders en de lokale instanties besloten. De kinderen en moeders worden naar een hogere, meer veilige locatie gebracht in Chonburi, op circa 80 kilometer afstand van Bangkok. Enkele medewerkers blijven in het kinderdorp om mensen uit de lokale gemeenschap te ondersteunen indien nodig. De weersomstandigheden worden nauwkeurig gemonitord zodat we adequaat kunnen handelen. 

-------------------------------------------------------------

26 oktober 2011 - De gevolgen van de overstromingen in Thailand worden steeds dramatischer. De overstromingen zijn veroorzaakt door hevige buien in het noorden van het land en hebben inmiddels de hoofdstad Bangkok bereikt. Door de hevige neerslag zijn al meer dan 250 mensen omgekomen.

SOS Kinderdorpen in Thailand
SOS kinderdop Bangpoo, dat net buiten Bangkok ligt, is nog niet getroffen door de overstromingen. Volgende week wordt in Bangkok echter een nieuwe vloedgolf verwacht. Deze zal waarschijnlijk ook ons kinderdorp treffen. In het kinderdorp in Bangpoo worden daarom nu maatregelen getroffen.

Zo hebben de moeders en kinderen van de 12 gezinshuizen al hun meubels en spullen naar de eerste verdieping van de gezinshuizen verhuisd. Verder zijn er een aantal rubberen boten gekocht.

Tot nu toe zijn er geen redenen om de kinderen en hun moeders te evacueren. De gezinshuizen zijn zeer solide gebouwd en bestand tegen een overstroming. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Indien evacuatie onvermijdelijk is, dan zal er een passende oplossing worden gevonden voor de inwoners van Bangpoo.

De andere kinderdorpen in Thailand liggen vooralsnog buiten de gevarenzone.

Via onze website houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen.

ErrorScript

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Terugkeer moeders en kinderen Thais kinderdorp pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Terugkeer moeders en kinderen Thais kinderdorp mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */