Teken onze petitie 'Elk kind telt mee'

14 oktober 2016 – SOS Kinderdorpen roept het Nederlandse publiek op om de petitie ‘Elk kind telt mee!’ te ondertekenen. Met de petitie willen wij de politiek en beleidsmakers overtuigen om een grote groep kwetsbare kinderen zichtbaar te maken.

Petitie: Geef mij een stem

Teken deze petitie en zorg ervoor dat kinderen zonder ouderlijke zorg de liefde en bescherming krijgen waar zij recht op hebben. Doe mee! 

Teken de petitie

Directeur Margot Ende van SOS Kinderdorpen: “Wereldwijd zijn er naar schatting 220 miljoen kinderen die de zorg van hun ouders zijn verloren of dreigen te verliezen. Het gaat om 1 op de 10 kinderen! Als deze kinderen niet zichtbaar zijn in onderzoekscijfers is het bijna niet mogelijk om gericht beleid en programma’s te formuleren, en compleet onmogelijk om te meten of ze baat hebben gehad bij de wereldwijde inspanningen om de duurzame ontwikkelingsdoelen voor 2030 te realiseren.”

Petitie overhandigen

Op maandag 21 november, de dag na de Dag van de rechten van het Kind, overhandigt SOS Kinderdorpen alle ingezamelde handtekeningen aan vertegenwoordigers van de Nederlandse politiek. Zo roept SOS Kinderdorpen politieke leiders op om ook kinderen zonder ouderlijke zorg zichtbaar te maken en juist voor deze kwetsbare doelgroep doelgericht beleid te formuleren.

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Teken onze petitie 'Elk kind telt mee' pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Teken onze petitie 'Elk kind telt mee' mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */