Stichting NYMMT overhandigt 13.000 euro voor kinderen in Lhasa

8 januari 2010 - Op 1 november van dit jaar hebben 9 studenten uit Rotterdam en Amsterdam de New York Marathon gelopen. Na 3 uur en 38 minuten was Ewout als eerste loper van het NYMMT team over de finish, terwijl Michiel, op krukken, de hekkensluiter was.

Iedereen heeft de finish gehaald en een geweldige prestatie neergezet. Niet alleen persoonlijk, maar ook voor SOS Kinderdorpen. Tijdens hun voorbereidingen hebben ze geld opgehaald voor het SOS kinderdorp in Lhasa, Tibet.

Stichting NYMMT -New York Morelia Marathon Team- is opgericht in 2006 door twaalf Amsterdamse en Rotterdamse studenten. Samen liepen zij de marathon van New York. Met het leveren van deze sportieve topprestatie wisten zij in 2006 €15.000 op te halen voor het SOS kinderdorp Morelia in Mexico. Sinds de oprichting heeft er elk jaar een team zich ingezet voor een project van SOS Kinderdorpen.

Dit jaar bestond het team uit 10 studenten uit Rotterdam en Amsterdam, maar door een blessure zijn er uiteindelijk 9 aan de start verschenen. Michiel: “Ik heb heel erg afgezien tijdens de marathon. Maar telkens als ik dacht ‘het kan niet erger’ besefte ik me dat we de marathon samen lopen, met het team en het publiek. En we hebben een doel en we doen het niet zomaar, maar voor de kinderen in Lhasa. Omdat ik er zelf geweest ben, weet ik voor wie we dit doen. Doordat we als team al zo lang bezig waren met de voorbereidingen, is het een hele bijzondere ervaring geworden. We hebben echt naar de marathon toegeleefd. En wat de tijd ook zou worden, het was al een succes doordat we dit voor de kinderen doen.’’

De studenten hebben in totaal €13.000 opgehaald door oa t-shirt verkoop en sponsoring door verschillende bedrijven. Het bedrag zal ten goede komen aan de wees- en verlaten kinderen in het SOS kinderdorp Lhasa, Tibet.

Wij willen de lopers ontzettend bedanken voor hun tijd en inzet!

Kijk op www.nymmt.nl voor meer informatie over deze sportieve prestatie.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Stichting NYMMT overhandigt 13.000 euro voor kinderen in Lhasa pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Stichting NYMMT overhandigt 13.000 euro voor kinderen in Lhasa mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */