Sri Lanka: van noodhulpprogramma naar nieuw kinderdorp

25 januari 2011 - Sinds augustus 2009 bood SOS Kinderdorpen in Sri Lanka 200 kinderen een tijdelijk onderkomen in het ‘Care Centre’ in het Chettikulam vluchtelingenkamp. Deze kinderen waren hun ouders uit het oog verloren tijdens de burgeroorlog.

In het afgelopen jaar hebben wij 120 kinderen kunnen herenigen met hun biologische familie.

Gelukkig wordt er Inmiddels niet meer gevochten in Sri Lanka. Daarom hebben de autoriteiten in november 2010 delen van dit vluchtelingenkamp gesloten. SOS Kinderdorpen Sri Lanka zag zich hierdoor genoodzaakt het SOS Care Centre te sluiten en de 80 kinderen die daar woonden tijdelijk onder te brengen in gehuurde appartementen in Jaffna. Naar verwachting zullen hier nog eens 60 extra kinderen op gevangen worden. Omdat wij deze kinderen een blijvend thuis willen bieden, zal onze organisatie in deze stad een nieuw kinderdorp bouwen, waar deze kinderen straks met een SOS moeder en broertjes en zusjes de basis zullen leggen voor een mooie toekomst.

Helmut Kutin, president van SOS Kinderdorpen Internationaal, heeft in januari verschillende SOS projecten in Sri Lanka bezocht. Op een persconferentie zei hij dat hij ervan overtuigd is dat de bouw van het nieuwe kinderdorp in Jaffna snel kan beginnen. Het gebied waar we het nieuwe kinderdorp willen bouwen is gelegen op 7 kilometer van Jaffna en 10 kilometer van de Chavakachcheri, waar scholen, ziekenhuizen en andere essentiële voorzieningen beschikbaar zijn.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Sri Lanka: van noodhulpprogramma naar nieuw kinderdorp pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Sri Lanka: van noodhulpprogramma naar nieuw kinderdorp mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */