Spectaculaire WinterParade voor SOS!

Op maandagavond 22 december barstte de gewelven van de Amsterdamse Zuiderkerk onder het theatrale eetfestijn van de Winterparade. Zang, muziek, dans, klinkende glazen en keukengeluiden galmden door de eeuwenoude kerk. De speciale avond werd voor SOS Kinderdorpen georganiseerd door de Winterparade en Zin magazine.

Tijdens het diner aan de 120 meter lange tafel kregen tweehonderd gasten behalve een winterse pot, de acts letterlijk op de 120 meter lange tafels. Er werd besloten met Parade’s Silent Disco, nadat zanger en schrijver Rick de Leeuw de benefietloterij afrondde met het bekend maken van de winnaars. Met de opbrengsten van de avond wordt het fundamentele werk van SOS Kinderdorpen in Ivoorkust gesteund.
 
Zin magazine bestond deze december precies tien jaar, waarop hoofdredacteur Nathan Vos besloot niet een cadeau aan de lezers te geven, maar met de lezers een cadeau aan SOS Kinderdorpen. Zijn inspiratie deed hij op tijdens zijn bezoek aan de projecten van SOS Kinderdorpen in Ghana, waarover hij in het jubileumnummer van Zin een verhaal schreef. ‘SOS Kinderdorpen creëert families vanuit het idee dat de veilige en liefdevolle basis de meest natuurlijke omgeving is voor een kind om zich te ontwikkelen. Dat idee werkt, zag ik. 'De Winterparade deed graag mee en zorgde voor één groot en smakelijk theaterfestijn: theaterkok André Amaro bereidde een winters maal, muziektheater van Club Gewalt verzorgde een prachtig optreden, maar ook kreeg  Yorick Heerkens iedereen aan het zingen in een groot koor en was er muziek van Eddie B. Wahr van Orkater. Rick de Leeuw zong nog een nummer als voorproefje op de grote veiling die volgend jaar gaat plaatsvinden rondom het 50-jarig bestaan van SOS Kinderdorpen. Directeur Margot Ende van SOS Kinderdorpen was trots op alle mensen die zich inzetten voor deze avond. 'De opbrengsten zijn bestemd voor de renovatie van SOS kinderdorp Abobo-Gare in Ivoorkust, omdat we daar nog steeds nodig zijn. Ik ben alle mensen dankbaar die het ons mogelijk maken om te zorgen voor een blijvende, positieve impact op het leven van kinderen.' De Winterparade draait de komende weken nog in de Amsterdamse Zuiderkerk, de Haarlemse Bavokerk en in het Atrium van het Haagse stadhuis. Zie hier voor meer informatie.

          
          

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Spectaculaire WinterParade voor SOS! pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Spectaculaire WinterParade voor SOS! mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */