SOS partner ROCKFON bezoekt kinderdorp in Brazilië

In aanloop naar het Wereld Kampioenschap in Brazilië organiseerde onze partner ROCKFON de kras & win actie ‘Go4Goals’ voor haar klanten. De hoofdprijs was een VIP-reis naar het WK in Brazilië, inclusief een bezoek aan een SOS kinderdorp. Met deze actie steunde ROCKFON tegelijkertijd een SOS project in Porto Algere, Brazilië.

Een bijzonder bezoek
Een van de winnaars van de hoofdprijs was Wim le Comte van Accompli afbouw. Lees hier een deel van het verslag dat hij schreef na het bezoek aan SOS kinderdorp Porte Alegre: 
“Vandaag met de ROCKFON groep SOS kinderdorp Porte Alegre bezocht. Dorpsdirecteur Enias heeft ons, met behulp van Nederlandse vertaler Frans van Kranen, die al jarenlang als welzijnswerker werkzaam is in Brazilië, uitgebreid verteld over dit SOS kinderdorp.

Hier wonen 48 kinderen die vanwege huiselijk geweld of misbruik uit de ouderlijke macht zijn ontzet. SOS Kinderdorpen helpt deze kinderen hier op een veilige manier in een familiaire omgeving een toekomst op te bouwen.

                                 

De kinderen wonen, vaak met hun zusjes en/of broertjes, bij een zorgzame SOS moeder die permanent voor hen zorgt. Overdag gaan de kinderen gewoon naar school, maar vanwege een nationale feestdag waren vandaag alle kinderen in het kinderdorp aanwezig. Elke SOS moeder woont min of meer permanent in het kinderdorp en zorgt voor zo'n 8 kinderen, variërend in leeftijd van heel jong tot 18 jaar. Veel van de kinderen komen uit de favela's en blijven gemiddeld wel zo'n 8 jaar in het kinderdorp wonen.

 
Dit SOS kinderdorp hier in Porto Alegre is het oudste van Brazilië en dateert van 1967. Het omvat totaal 13 familiehuizen waarvan er al een aantal zijn gerenoveerd en gemoderniseerd. Mede met het geld dat door Rockfon is ingezameld zal het 10e huis worden gerenoveerd. Na renovatie kunnen de kinderen beschikken over nette, moderne woningen die zelfs zijn voorzien van LCD-tv's etc.
 
In dit SOS kinderdorp werken 22 mensen fulltime, waaronder natuurlijk de SOS moeders, maar ook de (technische) staf.  Naast de zorg voor de inwonende kinderen zorgt dit SOS kinderdorp ook nog eens via het familieversterkende programma voor zo'n 232 kinderen uit kwetsbare families uit de omgeving van het kinderdorp.”   


 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS partner ROCKFON bezoekt kinderdorp in Brazilië pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS partner ROCKFON bezoekt kinderdorp in Brazilië mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */