SOS ontvangt award voor rol in strijd tegen ebola

Freetown, Sierra Leone - Op vrijdag 18 december ontvingen 199 Afrikaanse en internationale goede doelen en hulpverleners een award van de regering van Sierra Leone, voor hun aandeel in het verslaan van het ebola virus. 

Zilveren award voor SOS Kinderdorpen 
SOS Kinderdorpen Sierra Leone ontving een zilveren award. Als 'erkenning van de overheid en de bevolking van Sierra Leone voor de inzet van SOS Kinderdorpen tijdens de uitbraak van het ebola virus en dan met name in het herstel van de getroffen kinderen die ter observatie werden opgenomen in het paramedisch centrum en het opnemen van de door ebola verweesde kinderen in de kinderdorpen. Benoni Williams, nationaal coördinator van de SOS familieversterkende programma's, ontving de award namens SOS Kinderdorpen Sierra Leone, tijdens een ceremonie die werd gehouden in het staatshuis.

In zijn acceptatieverklaring toonde Benoni Williams zijn waardering voor de president, omdat hij de cruciale rol van SOS Kinderdorpen in de strijd tegen het ebola virus had opgemerkt. 

Hij voegde daaraan toe: "Ik wil ook graag de mensen van Sierra Leone en onze internationale partners bedanken, die hard hebben gevochten om een einde te maken aan deze epidemie. Ik bid voor alle zielen die hun leven hebben verloren, dat zij mogen rusten in vrede."

Op 7 november verklaarde The World Health Organization, dat de ebola uitbraak in Sierra Leone was verslagen, nadat het virus bijna 4.000 burgers had gedood. 

SOS families aan het woord 
Als reactie op de award, zei SOS moeder Julia Wright: "We zijn erg trots op deze award. We hebben een grote rol gespeeld in de strijd tegen ebola, met name in het verstrekken van voedsel en non-food materialen voor geïsoleerde huishoudens.
Ook hebben we gezorgd voor voedingsmiddelen met behulp van het ministerie van sociaal welzijn, geslachts- en kinderzaken ten behoeve van weeskinderen." 

Lydia, 14 jaar, uit een SOS familie in Freetown vertelt: "Wij SOS kinderen zijn erg trots op deze prestatie. Deze zilveren award is voor ons een kerstcadeau. Ik wil alle mensen bedanken die SOS Kinderdorpen Sierra Leone hebben genomineerd voor deze prestigieuze award."

"Ik ben erg trots op dat we erkend zijn voor onze rol die we hebben gespeeld in de strijd tegen ebola. Ik wil God bedanken, dat we het ebola virus in Sierra Leone hebben kunnen stoppen," zegt Issa, 15 jaar, uit een SOS familie in Freetown. 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS ontvangt award voor rol in strijd tegen ebola pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS ontvangt award voor rol in strijd tegen ebola mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */