SOS noodhulp aan de rand van Aleppo

Nu de winter zijn intrede heeft gedaan, is de situatie voor de gevluchte kinderen en hun families in Aleppo nog zwaarder geworden. SOS Kinderdorpen zet zich met man en macht in om deze families te helpen.Een SOS collega ter plaatse vertelt: “De situatie voor families die gevlucht zijn naar de randen van Aleppo stad is zeer zwaar. Ze weten dat hun huizen zijn verwoest en het dringt nu echt tot ze door dat ze niet terug kunnen: ze zitten vast op hun schuilplaatsen, waar het ze aan alles ontbreekt.”

“We hebben grote zorgen over de gezondheid van de gevluchte families. Afgelopen week werd Aleppo ook nog overvallen door een sneeuwstorm. We zien een hoge stijging in zieke mensen, voornamelijk kinderen. Hun gezondheid was al niet goed en door de winterkou gaat deze hard achteruit. We doen alles wat we kunnen om de families en kinderen te voorzien van warme maaltijden, basis medische zorg, warme kleding en slaapplaatsen.”

Onze noodhulpactiviteiten aan de rand van Aleppo stad

  • We delen dagelijks 15.000 warme maaltijden uit.
  • In de afgelopen dagen zijn 500 voedselpakketten uitgedeeld met onder andere pasta, bonen, melkpoeder, suiker, zout, jam, kaas en thee.
  • Meer dan 7.000 blikken poedermelk voor kinderen zijn uitgedeeld.
  • Afgelopen dagen zijn er meer dan 500 hygiënepakketten uitgedeeld met onder andere zeep, shampoo, handdoeken, tissues, tandenborstels en tandpasta, wasmiddel en water.
  • Wij zijn begonnen met het uitdelen van -voor nu 2.500- winterpakketten met daarin matrassen, dekens en kussens, thermo ondergoed en sokken, jassen, mutsen en sjaals.

Zorg voor gevluchte kinderen

  • We vangen dagelijks meer dan 220 kinderen van gevluchte families op in onze kindvriendelijke ruimte
  • We hebben 130 moeders workshops gegeven over hoe in deze omstandigheden ervoor te zorgen dat alle leden van de familie zo gezond mogelijk blijven.
  • 600 kinderen volgen onderwijs op de met hulp van SOS Kinderdorpen gerenoveerde school
  • Er is medische zorg voor 200 kinderen en moeders per twee weken
Lees meer over onze noodhulp in Syrië

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS noodhulp aan de rand van Aleppo pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS noodhulp aan de rand van Aleppo mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */