SOS kindvriendelijke ruimtes zijn veilige haven in chaos

In de afgelopen dagen hebben we verschillende kindvriendelijke ruimtes kunnen openen in de door de aardbeving zwaar getroffen gebieden in Nepal. Inmiddels zijn er vier ruimtes geopend in Bhaktapur, Patan en Sindhupal Chowk en worden voorbereidingen getroffen voor het openen van een locatie in Sankhu. Hier zijn kinderen veilig, kunnen ze kind zijn en worden ze geholpen met het verwerken van hun trauma. Op dit moment helpen we in elke kindvriendelijk ruimte zo'n 100 kinderen per dag en geven we ze voedzame maaltijden.

Daarnaast hebben we een medisch zorgcentrum geopend in Gandaki, waar we mensen opvangen die ontslagen zijn uit de ziekenhuizen in Pokhara, maar nog wel medische hulp nodig hebben.

SOS Kinderdorpen deelt voedsel, water en noodhulpmaterialen uit. Families worden opgevangen in kinderdorpen in de omgeving en in tentenkampen.Teams proberen ondertussen om de goederen ook in de moeilijker bereikbare gebieden dieper in de Kathmandu Vallei te krijgen, zodat ook de kinderen en hun families daar geholpen kunnen worden.

Kinderen aan het tekenen in de kindvriendelijke ruimte

Kinderen bekijken de tekeningen met wat zij hebben gezien op de dag van de aardbeving

Kinderen zich veilig laten voelen en een lach op hun gezicht toveren
  
Voedseluitgifte

Opgevangen familie

Medewerkers aan het werk in zorgcentrum


Doneer en help de kinderen in Nepal 


SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS kindvriendelijke ruimtes zijn veilige haven in chaos pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS kindvriendelijke ruimtes zijn veilige haven in chaos mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */