SOS-Kinderdorpen start petitie voor Nationale Dag van het Gezin

Ambassadeurs lanceren actie voor kinderhulporganisatie

15 mei 2009 – Vandaag start SOS-Kinderdorpen een petitie om 15 mei uit te roepen tot Nationale Dag van het Gezin. De actie wordt gesteund door vele vrijwilligers en ambassadeurs zoals Anky van Grunsven, Jan Smit en Annemarie van Gaal. De petitie zal worden aangeboden aan het Departement van Jeugd & Gezin in Den Haag.

15 mei werd al in 1993 door de VN uitgeroepen tot officiële Dag van het Gezin. Maar in Nederland wordt deze dag nog niet actief gevierd. Om daar verandering in te brengen gaat vandaag een actie van start waarbij mensen in Nederland wordt gevraagd een petitie te tekenen. Deze handtekeningen worden uiteindelijk aangeboden aan het Departement van Jeugd & Gezin met het verzoek 15 mei uit te laten roepen tot een nationale dag. Een dag waarop men in Nederland viert hoe bijzonder het is om een gezin te hebben, maar ook stil staat bij de vele kinderen in de wereld voor wie dit niet vanzelfsprekend is.

De petitie is wijd verspreid onder vrijwilligers en donateurs van de organisatie. Maar ook ambassadeurs van SOS-Kinderdorpen zoals Jan Smit, Annemarie van Gaal en Anky van Grunsven zetten zich in om de actie te laten slagen. De Libelle Zomerweek bood SOS-Kinderdorpen een platform door medewerkers van de organisatie op het event uit te nodigen om handtekeningen onder de bezoekers te verzamelen.

Anky van Grunsven: “Ik kom zelf uit een warm nest en heb een hele goede jeugd gehad. Juist daarom weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen in een gezin kunnen opgroeien. Het geeft de kinderen een thuis, een basis. En juist voor kinderen die er alleen voor staan is dat essentieel. Dat mogen we in Nederland best jaarlijks beseffen en vieren!”

Meer informatie en interviews ambassadeurs:
Frederike Godron-Kemps
Persvoorlichter SOS-Kinderdorpen
020 - 512 16 71 / 06 46 194 090
frederike@soskinderdorpen.nl  

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS-Kinderdorpen start petitie voor Nationale Dag van het Gezin pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS-Kinderdorpen start petitie voor Nationale Dag van het Gezin mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */