SOS Kinderdorpen start noodhulpprogramma in Liberia

SOS Kinderdorpen is in Liberia een noodhulpprogramma voor vluchtelingen uit Ivoorkust gestart. Nu het geweld in Ivoorkust aanhoudt zijn honderdduizenden Ivorianen gevlucht naar Liberia. Deze groep mensen leeft onder erbarmelijke omstandigheden in de vluchtelingenkampen. En veel kinderen zijn in hun vlucht het contact met hun ouders verloren.

De nood is hoog en daarom zal SOS Kinderdorpen de vluchtelingen voorzien van basisbenodigdheden en zetten onze collega’s ter plekke zich in om honderden kinderen te herenigen met hun biologische familieleden.

Onlangs bezocht een team van SOS Kinderdorpen het vluchtelingenkamp in Bahn in Libera om de situatie in het vluchtelingenkamp ter plekke te bekijken. Zij hebben een inschatting gemaakt aan welke goederen het meest behoefte is. Samen met de Liberiaanse overheid en andere NGO’s zetten onze collega’s nu een noodhulpprogramma op om basisbenodigdheden, zoals eten, water en medicijnen te leveren aan duizenden vrouwen en kinderen in de kampen.

Hereniging kinderen met ouders
In de vluchtelingenkampen zijn veel kinderen die er helemaal alleen voor staan. Zij raakten hun ouders tijdens hun vlucht kwijt en moeten zichzelf nu redden. SOS Kinderdorpen probeert nu zoveel mogelijk kinderen te identificeren en te registreren om hen waar mogelijk te herenigen met hun biologische familieleden.  

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS Kinderdorpen start noodhulpprogramma in Ivoorkust pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS Kinderdorpen start noodhulpprogramma in Ivoorkust mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */