SOS KINDERDORPEN START NOODHULPACTIE MET EXPERTS

Duizenden Filipijnse kinderen op zoek naar hun familie

Amsterdam, 12 november 2013 - Na de verwoestende kracht van tyfoon Haiyan in de Filipijnen, heeft SOS Kinderdorpen direct een noodhulpactie opgestart om de meest kwetsbare families en kinderen te helpen. Omdat de kinderhulporganisatie al decennia werkzaam is in het land, kunnen alle mankracht en middelen gebundeld worden. Vanuit Indonesië worden experts van SOS Kinderdorpen ingevlogen om het noodhulpprogramma mee op te zetten en kinderen en families op te vangen en te herenigen.

SOS Kinderdorpen werkt al 45 jaar als lokale organisatie in de Filipijnen, en is actief met acht kinderdorpen, elf familieversterkende programma’s, scholen en diverse andere projecten, ook in de zwaarst getroffen gebieden Tacloban en Calbayog. Directeur Margot Ende – van den Broek van SOS Kinderdorpen Nederland: ‘Dankzij onze sterke infrastructuur daar kunnen we meteen aan de slag. Lokale collega’s van SOS Kinderdorpen in de Filipijnen zijn direct gestart met het verstrekken van voedsel en onderdak aan families en kinderen in het rampgebied. Volgens hen is de ravage enorm. De omgeving is bedekt met modder en verspreid liggen lichamen van overledenen.’ Inmiddels is de directeur van SOS Kinderdorpen Indonesië met een medewerker onderweg naar de Filipijnen. Zij zijn sinds hun eigen ervaring na de Tsunami in 2004 experts in het opzetten van noodhulp en zullen effectief bijdragen aan de noodhulpprogramma’s in de Filipijnen. Dankzij hun werk werden in 2004 duizenden families opgevangen en kinderen herenigd met hun ouders. 

Het noodhulpteam van SOS Kinderdorpen in de Filipijnen maakt zich ernstig zorgen om de duizenden kinderen die hun families zijn kwijtgeraakt. De overlevenden hebben dringend voedsel, water en onderdak nodig. De gebouwen in SOS kinderdorp Tacloban zelf zijn zwaar beschadigd maar staan als een van de weinige gebouwen in de stad nog overeind. De 150 kinderen, moeders en medewerkers van het kinderdorp zijn gered doordat ze op de daken van de familiehuizen waren geklommen. Inmiddels zijn ze ondergebracht in andere SOS kinderdorpen in de Filipijnen. De noodhulp verleend door SOS Kinderdorpen verloopt normaal gesproken in drie fases: gestart wordt met directe hulp, daarna wordt gewerkt aan hereniging van families en voor de lange termijn zal een duurzame oplossing gecreëerd moeten worden voor kinderen die er alleen voor staan. In totaal zijn elf miljoen Filipijnen getroffen.

  

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS KINDERDORPEN START NOODHULPACTIE MET EXPERTS pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS KINDERDORPEN START NOODHULPACTIE MET EXPERTS mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */