SOS Kinderdorpen start met wederopbouw in Haïti

7 januari 2011 - SOS Kinderdorpen verlegt in 2011 haar focus in Haïti van noodhulp naar wederopbouw. Direct na de aardbeving boden we getroffen kinderen en hun families noodhulp in de vorm van voedsel, medicijnen en onderdak. Wij richten ons namelijk met name op de lange termijn zorg voor kinderen. Daarom breiden wij onze bestaande voorzieningen in Haïti uit om meer kinderen blijvende hulp te bieden. Een van de geplande projecten voor begin dit jaar is de bouw van het derde SOS kinderdorp.

In de afgelopen jaren bood SOS Kinderdorpen in Haïti structurele hulp aan meer dan 4.000 kinderen en hun families. Sinds de aardbeving biedt de kinderhulporganisatie ook noodhulp. Dit noodhulpprogramma bestaat uit dagelijkse maaltijden voor gemiddeld 20.000 kinderen en hun families, scholing voor ruim 900 kinderen en opvang voor meer dan 500 kinderen. Veel kinderen in onze noodopvang raakten hun ouders kwijt in het tumult rondom de aardbeving. In het afgelopen half jaar zocht SOS Kinderdorpen samen met de lokale instanties naar hun biologische ouders of familieleden. Een uiterst tijdrovende en secure taak: 165 kinderen zijn inmiddels met hun families herenigd.

In 2011 start SOS Kinderdorpen naast het bieden van noodhulp met haar lange termijn projecten. Begin dit jaar staat de bouw van het derde SOS kinderdorp in Les Cayes aan de Zuidkust van Haïti gepland. Daarnaast wacht SOS Kinderdorpen op toestemming van de lokale ministeries van onderwijs en sociale zaken om te starten met de bouw van tien scholen voor duizenden kinderen. Tot slot worden de gezinsversterkende programma’s uitgebreid om meer dan 5.000 kinderen en hun families zorg te bieden.

Algemeen directeur SOS Kinderdorpen Marcel Beerthuizen: “We zijn enorm dankbaar voor de donaties die wij in Nederland ontvingen voor ons werk in Haïti. In totaal hebben we € 995.550 geworven. Daarvan is inmiddels ruim vier ton besteed aan noodhulp. De overige € 550.000 gebruiken we onder andere voor de bouw van een gezinshuis voor tien kinderen in het nieuwe kinderdorp en voor de dagelijkse kosten voor hun levensonderhoud gedurende drie jaar. Op die manier garanderen we de kinderen blijvende zorg.”

 meer resultaten, toekomstplannen, films en verhalen

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS Kinderdorpen start met wederopbouw in Haïti pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS Kinderdorpen start met wederopbouw in Haïti mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */